Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zmiana stałych bonów w itemach!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam mały albo i duzy problem. Zmieniłem stałe bony bizuterii , helmu, butow i tarczy w navi i wszystko sie elegancko zapisało lecz kiedy wchodze na serwer tych zmian nie ma ;/ cały czas sa standardowe.... próbowałem kilkakrotnie zmieniac jeszcze raz na inne ale nic dalej to samo... Moze ktos z Was wie o co kaman ? z góry dziekuje

Opublikowano

Hmm raczej w Item-proto po stronie clienta też musisz zmienić :)

ponieważ jak zmieniasz w navi to zmieniasz działanie bonu, a jak zmieniasz w cliencie to tylko wizerunek :)

Opublikowano

Na serweir juz jest i dziala , powinno dzialac , teraz tylko wizalna czesc od strony clienta najlepiej rozpakuj locale_pl a pozniej item_proto i przekonvertuj sobie z servera sql do xml tym np : http://www.mpcforum.pl/topic/738912-download-itemproto-mobproto-tool/ , mozesz znalesc jakis inny nie musi byc akurat ten , ale polecam konverter bo inaczej bedziesz sie meczyl dosc dlugo :D

Bez-nazwy_nwpsash.png

by me

Opublikowano

A co ja powyżej napisałem ?? :D

Ściągnij sobie FileArchiver2 z metin2mod.tk zakładka inne :)

Po czym daj na extract>extract archive, wybierz plik .eix/epk (w twoim przypadku locale_xx), wybierz miejsce docelowe gdzie ma się utworzyć forder o nazwie "extracted"(najlepiej Pulpit, bo przy innym położeniu może Ci wyskoczyć błąd).

Dalej wchodzisz w forder extracted>locale>xx> kopiujesz item_proto na pulpit, wchodzisz w filearchiver2 dajesz extract item_proto>unpack wybierasz z pulpitu robi Ci się ikona item_proto_dump otwierasz to NT++,notatnikiem itd. i edytujesz swoje bony wizualne przy tych itemach z tym samym ID co w navi:)

potem filearchiver2>extract>item_proto>pack pakuje Ci się item_proto podmieniasz w locale_xx

Locale_xx pakujesz i podmieniasz w cliencie i możesz się cieszyć zmianą bonów :)

Opublikowano

Thx . lajk leci ;) tylko ten generator co dales to tylko z xml do sql :P a mi potrzebny odwrotny ;p

A co ja powyżej napisałem ?? :D

Ściągnij sobie FileArchiver2 z metin2mod.tk zakładka inne :)

Po czym daj na extract>extract archive, wybierz plik .eix/epk (w twoim przypadku locale_xx), wybierz miejsce docelowe gdzie ma się utworzyć forder o nazwie "extracted"(najlepiej Pulpit, bo przy innym położeniu może Ci wyskoczyć błąd).

Dalej wchodzisz w forder extracted>locale>xx> kopiujesz item_proto na pulpit, wchodzisz w filearchiver2 dajesz extract item_proto>unpack wybierasz z pulpitu robi Ci się ikona item_proto_dump otwierasz to NT++,notatnikiem itd. i edytujesz swoje bony wizualne przy tych itemach z tym samym ID co w navi:)

potem filearchiver2>extract>item_proto>pack pakuje Ci się item_proto podmieniasz w locale_xx

Locale_xx pakujesz i podmieniasz w cliencie i możesz się cieszyć zmianą bonów :)

to wiedzialem ;] ale za pomoc i info zeby w cliencie lajk leci ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...