Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Procesor porównanie

luki2349

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Mam takie pytanie. Czy dwa procesory Intel Xeon 2.80GHz są równe jednemu Intel Core 2 Duo 2.2GHz?

Jeśli pomogłem daj Lajk, to nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje :D

Opublikowano

A xeon jest procesorem serwerowym też ma 2 rdzenie i większą pamięć L2,czytałeś coś wgl. o tych prockach czy pytanie masz z dupy?

The-West-468x60_pl_PL.jpg

Opublikowano

Moje Xeony mają po 1 rdzeniu. I pytam się ponieważ nie wiem czy instalacja systemu ,który obsłuży te dwa procki poprawi wydajność w grach. Jeśli nie masz zamiaru odpowiedzieć mi na pytanie lepiej nic nie pisz.

Opublikowano

Nie pytam czy opłaca się kupować płytę tylko czy te procesory są sobie równe czy któryś z nich jest mocniejszy.

Opublikowano

To się trochę mija z celem. 2x Xenony (a one są stare) będą ssały więcej prądu, a wydajność nie musi być wcale 2x większa.

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

To się trochę mija z celem. 2x Xenony (a one są stare) będą ssały więcej prądu, a wydajność nie musi być wcale 2x większa.

Ty rozumiesz że mu nie chodzi czy się opłaca tylko co będzie lepsze... Podejrzewam że te xeony mogą być wydajniejsze nie koniecznie 2x ale zawsze coś

Opublikowano

Dziękuję Mcc2 właśnie o taką odpowiedź mi chodziło :D . W wymaganiach Wiedźmina 2 był podany Intel core 2 duo i nie wiedziałem czy będzie mi dobrze działał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...