Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Mini-TuT/Video TuT] Przedmioty na gildie! - Plugin Factions

Quilt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was wszystkich bardzo serdecznie! Chciałbym wam przedstawić plugin, nie jest mojego autorstwa lecz autorstwa grzegorz2041. Mam nadzieję, że pisemny poradnik wam przypadnie do gustu oraz jest również w postaci wideo od właśnie tego pana. Z góry dziękuję za przeczytanie i mam nadzieję, że autor tego pluginu się zadowoli, jak trafi do większej ilości osób.

A więc tak.

Pierw wypadało by pobrać plugin Factions - daję z oryginalnej strony bukkita, a więc bez skanu.

http://dev.bukkit.org/server-mods/factions/

Teraz wgrywamy oto ten plugin wraz z pluginem PayInItemsForGuild:

http://dl.dropbox.com/u/32832372/Moje%20pluginy%20Bukkit/PayInItemsForGuild.jar

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/bbb24c980edae59d14505c2c139cd485b1ff7b69a434c547adb16601f5b5799b/analysis/1364328802/

Jak już wgraliśmy to odpalamy serwer i go możemy zamknąć, i przechodzimy do edytowania pliku config.yml w folderze pluginu PayInItemsForGuild.

Łatwo się połapać, ale napiszę.

Pierw mamy ID bloków, które potrzebujemy na założenie gildii, a pod spodem linijkę ''ilosc:'' i tam wpisujemy ilość bloków, która będzie nam potrzebna.

Odpalamy serwer rób robimy reloada (/reload) i wszystko powinno działać! :)

Wideo TuT:

Zakaz kopiowania tematu bez mojej zgody! - Quilt.

Opublikowano

Własnie tego szukałem! Wielki LIKE !

Moim zdaniem wielki LIKE dla Grzegorza, twórcy tego pluginu ;)

Ale dzięki :P

Opublikowano

Przede wszystkim literówki:

trawi - trawi to się posiłki w żołądku, a plugin może traFić do większej ilości osób.

Pierw - nie ma takiego słowa. Albo "najpierw", lub "Na początku", "Jako pierwsze", ale nie "Pierw"!

A ogólnie to fajnie, Lajk.

| Pijawka I | Pijawka II | Pijawka III | MPC User I | MPC User II | MPC User III | MPC Member | MPC Member II | ProUser | MPC Member III | MPC Team | Postmaker | Postwriter |

Opublikowano

Przede wszystkim literówki:

trawi - trawi to się posiłki w żołądku, a plugin może traFić do większej ilości osób.

Pierw - nie ma takiego słowa. Albo "najpierw", lub "Na początku", "Jako pierwsze", ale nie "Pierw"!

A ogólnie to fajnie, Lajk.

Z trafi to literówka, mój błąd ;)

A co do wyrazu jest taki jak ''pierw'', jest podobno on ''stary'', ale istniał i dalej istnieje.

Dzięki za opinie i poprawienia :)

• 5 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...