Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] SRM -Poważny problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mój problem polega na sprzedaży działek a mianowicie na tym iż kupujący nie może tam nic budować.

Mam mapę 1000x1000 , założony cub = Dzialki

Zaznaczam region działki (powiedzmy 20x20)

i wykonuję komendy :

//expand vert

/region define a1

/rg setparent a1 Dzialki

stawiam tabliczkę , przychodzę inną postacią testową z uprawnieniami gracza, kupuję działkę,

teleportuje mnie na jej środek jednak nic nie mogę zrobić , ani budować ani niszczyć.

W czym tkwi problem ?

Próbowałem już komendy

/region flag a1 build allow

ale też nie pomaga , nie mam pojęcia o co tu chodzi :x

na innych mapach oczywiście budować mogę. na kupionej działce niestety nie.

Za pomoc odwdzięczę się.

„Każdy szermierz dupa, kiedy wrogów kupa”

Rudy Krasnolud z Wiedźmina

Opublikowano

Niestety ustawienie priorytetu nic nie pomogło dodam że SRM jest dla wersji 1.5 , poza tym udało mi się zrobić tak iż jeden gracz kupił ową działkę , mógł budować oraz niszczyć , ale inni gracze również , .... nie mam pojęcia co może być źle lub co ja robię źle.... Pomocy .

Ah i byłbym zapomniał ... w Permissions nic nie dodawałem tzn. nie dodałem uprawnień graczowi :

-simpleregionmarket.buy , mimo to może kupić działkę i automatycznie na tabliczce pojawia się nick , więc chyba działka powinna być zaclaimowana dla tegoż gracza, nie dzieje się tak i każdy może ją rozwalić..... Za pomoc w rozwiązaniu problemu odwdzięczę się należycie.

„Każdy szermierz dupa, kiedy wrogów kupa”

Rudy Krasnolud z Wiedźmina

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...