Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] poszczególne komendy do permissions. HELP !

Hoottero

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam serwer na silniku 1.5 utworzyłem w permission grupe VIP, wszystko śmiga itp

tylko teraz tak jakby ktoś miał stronę z wszystkimi uprawnieniami czyli np. permissions.kill i dawanie poszczególnych itemków itp

albo po prostu ktoś mógłby mi to napisać potrzebuje uprawnienie na:

Dawania Ziemi (dirt)

Dawania Piasku

Dawania miecza/siekiery/kilofa/motyki żelaznej

Dawania zbroi ze skóry

Dawania nasionek zboże.

Opublikowano

Witam posiadam serwer na silniku 1.5 utworzyłem w permission grupe VIP, wszystko śmiga itp

tylko teraz tak jakby ktoś miał stronę z wszystkimi uprawnieniami czyli np. permissions.kill i dawanie poszczególnych itemków itp

albo po prostu ktoś mógłby mi to napisać potrzebuje uprawnienie na:

Dawania Ziemi (dirt)

Dawania Piasku

Dawania miecza/siekiery/kilofa/motyki żelaznej

Dawania zbroi ze skóry

Dawania nasionek zboże.

Jeżeli chcesz permisje do konkretnego pluginu to bierz je z stronki, której pobierałeś. A jeśli chodzi o dawanie tych przedmiotów to zależy, ale wystarczy dopisać do rangi vip czy jakiej tam chcesz permisje z give i dane id itemka.

Opublikowano

No to jak możesz napisz mi dokładną komendę z dawaniem (give) zamiast id wpisz "ID" itp :) bd lajk :D

Ja nie wiem jaki ty masz plugin z tą komendą, jak masz essentials to zaraz ci napisze :P oraz czy ci chodzi o danie szczegółową ilością czy po prostu żeby gracz sobie wpisał np /give dirt?

Opublikowano

To na początek w configu musisz zmienić permission based item spawn na true i dodać randze:

essentials.itemspawn.item-<3> (dirt)

essentials.itemspawn.item-<12> (piasek)

essentials.itemspawn.item-<267> (miecz)

essentials.itemspawn.item-<257> (kilof)

essentials.itemspawn.item-<292> (motyka)

essentials.itemspawn.item-<258> (siekiera)

essentials.itemspawn.item-<298> (hełm)

essentials.itemspawn.item-<299> (chest)

essentials.itemspawn.item-<300> (spodnie)

essentials.itemspawn.item-<301> (buty)

essentials.itemspawn.item-<295> (nasiona zboża)

To wszystko :) Tylko jak będziesz to wrzucał do bez tych moich dopisków w nawiasach.

Opublikowano

jak zrobiłem te kitsy to jak dałem danej grupie to pisze mi: You need the essential.kits.start permissiot to use .. cos tam ;d

ps. na adminie dziala

Opublikowano

jak zrobiłem te kitsy to jak dałem danej grupie to pisze mi: You need the essential.kits.start permissiot to use .. cos tam ;d

ps. na adminie dziala

no to oznacza, że musisz tej grupie dodać jeszcze tą permisje co ci wyświetliła się z dopiskiem chyba nazwy tego kita. Nie wiem nie bawiłem się w kity :D

Opublikowano

no właśnie mają tego permissiona

Kurcze, w essentials ustawiłem permission based na true, dodałem do permision te kody co dałeś i pisze że nie mogą użyć komendy :/

Opublikowano

no właśnie mają tego permissiona

Kurcze, w essentials ustawiłem permission based na true, dodałem do permision te kody co dałeś i pisze że nie mogą użyć komendy :/

a dodałeś permisję by mogli ogólnie dodawać sobie itemki?

Opublikowano

wpisałem - essentials.itemspawn.item-all i też nie działało zaraz lookne give, a jak bd mogli dawać wszystko ? ; /

nie dodawaj z -all ponieważ wtedy napewno będą mogli dodawać wszystko :P a jak ktoś sobie spawnie 999 diamentów to podejrzysz logi i go dopadniesz :)

Opublikowano

Już po tym co ci wyżej napisałem powinno działać tzn ta opcja w configu plus te permisje. A co się im wyświetla jak wpiszą np /give 3? Pokaż swoje permisje.

Opublikowano

"yo do not have aces to tha comants" czy cos takiego

co do tego "configu plus te permisje: co z tym zrobić ?

aa wiem, mam dodać te permisje od Cb do esential

ale wątpie czy to cos da ale lookne

Opublikowano

"yo do not have aces to tha comants" czy cos takiego

co do tego "configu plus te permisje: co z tym zrobić ?

aa wiem, mam dodać te permisje od Cb do esential

ale wątpie czy to cos da ale lookne

Może od początku. Jaki masz plugin na permisje o ile w ogóle jakiś masz? Jeżeli używasz essentials jako permisje to tak tam masz wkleić, ale jak masz inny plugin typu PermissionEx to co ja napisałem masz wkleić tam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...