Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brak biletu

SayIt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, dzisiaj 1 raz zlapali mnie bez biletu :D Duzo razy was zlapali? Mialem tyle nieszczescia, ze jechalem 1 przystanek, a tu kanar no i :P Jesli chcecie to piszcie jak was zlapali, albo jakie macie sposoby, zeby unikac kanarow :D \

Zawsze kasowałem, raz bez no ale trudno.

Opublikowano

Siema, dzisiaj 1 raz zlapali mnie bez biletu :D Duzo razy was zlapali? Mialem tyle nieszczescia, ze jechalem 1 przystanek, a tu kanar no i :P Jesli chcecie to piszcie jak was zlapali, albo jakie macie sposoby, zeby unikac kanarow :D \

Bilet miej zawsze pod ręką (taki awaryjny) i jak jedziesz na pałę to zawsze stawaj koło czytnika. Jak wbija kanar to szybko kasacja i gitara.

Mnie nie złapali bo tak nie robię, zawsze mam miesięczny.

Opublikowano

Jak widzisz kanara np na końcu autobusu to idź na sam początek. Zawsze jest jakaś szansa, że nie zdąży do Ciebie podejść i szybko na przystanku wyjdziesz.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Ja czasami udaje że kasuje bilet wsadzam do połowy bilet i git raz mnie złapali ale to przez nie uwage (zagadałem sie ^_^ )

*Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Zawsze mam bilet miesięczny, a nawet jak jeździłem bez jeszcze nie zdarzyło mi się żeby mnie złapali.

Opublikowano

Zawsze mam miesięczny a jak już nie to mówię że mam 12 lat bo jestem dosysć niski jak na mój wiek :D A jak to nie wypali to zawsze nosze przy sobie wyczerpany bilet miesięczny pokazuje i mówię że zawsze mam i jadę teraz doładować ;> Jak na razie zero mandatów :D

Opublikowano

Jeżdżę od ~6 miesięcy codziennie busem (wcześniej raz na jakiś czas) i zero kanarów. Mimo wszystko zawsze mam na każdą linię po jeden bilet i go nie kasuję. Dopiero jak zobaczę jakiegoś kanara, to zużyję. I w taki oto sposób zamiast codziennie wydawać 1-2 zł na bilet, wydałem 1,10 zł i sobie jeżdżę ;).

7m9a.png

Opublikowano

W sumie to złapali mnie może z trzy razy. Raz, jak jeszcze funkcjonowały te kasowniki-dziurkacze, a babka starała się mi wcisnąć kit, że nie skasowałam biletu. :) Oczywiście wyszło na moje. Później raz mnie złapali jak rzeczywiście nie miałam biletu, bo kasę z Urbana wydałam na imprezę. ;f Za trzecim razem złapał mnie gość, kiedy miałam doładowaną kartę, ale zapomniałam jej aktywować. xD Ale na szczęście tylko mi potrącili 10 zł.

Opublikowano

Bilet miej zawsze pod ręką (taki awaryjny) i jak jedziesz na pałę to zawsze stawaj koło czytnika. Jak wbija kanar to szybko kasacja i gitara.

Mnie nie złapali bo tak nie robię, zawsze mam miesięczny.

kierowca zablokuje kasownik i jestes w dupie

Opublikowano

Mam już dość siwych włosów, po co mam jeszcze pocić sie w MZK.
W Bydgoszczy kara za brak biletu to teraz 260 złotych, bilet dla studenta / ucznia kosztuje 1,60 zł, siecówka 46 złotych (na wszystkie linie + nocne).
Po przeliczeniu wychodzi że mandat jest równoważny z 6 biletami miesiecznymi, czyli jeździmy bez stresu przez pół roku po calym mieście i mamy darmowe powroty z imprez.
Prawdopodobieństwo wyłapania mandatu jest bardzo duże (jeżeli jeździmy chociaż raz dziennie)szczególnie w tłocznych liniach.
Nie wiem czy jest sens bawić się w jakieś przyczajki, autobus tez na wodę nie jeździ i sam się nie naprawi.
W gorszych czasach studenckiego życia jak mi było szkoda na bilet to spacerowałem sobie po 30 minut a jaka kolacja potem była smaczna.

f.png

Opublikowano

Mnie też nie raz złapali, zazwyczaj szukam w regulaminie praw dla mnie, i aby dojechać do 2 przystanku i wysiąść to każe kanarowi się wylegitymować, zawsze zajmuje to 1min :D Potem do plecaka (udawanie, że szukasz biletu..) przystanek, drzwi się otwierają i wysiadasz, przecież gonić za tobą nie będą :P

Opublikowano

Ani razu WTF nie ogarniam ludzi po co nie kasować bilet to nie jakaś droga rzecz jak was nie stać na jeżdżenie to chodźcie po prostu.

1391961391-U712132.jpg

ExMod | Best Member | Gold Member |Black Member

Opublikowano

Siadasz z tyłu i jak kanar wchodzi to ty wychodzisz i jedziesz następnym. Tyle.

Raz jak mnie prosili o bilet to założyłem ciemne okulary i udając niemego ślepca wyszedłem po omacku z tramwaju :D

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Jeszcze nie mialam przyjemnosci i mam nadzieje że mieć nie będe bo zawsze sie staram mieć przy sobie bilet choc moja raz byłam ze znajomą w Wiedniu i ta zapomniala swojego biletu na pokoju, musiala zaplacic 70 euro..

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

W autobusie było okno, już wchodził kobuch, a drzwi kierowca nie otworzył, ubrałem kaptur i chuste, żeby ludzie nie widzieli mojego ryja i chop przez okno i spierdalać :) ale to raz lub dwa było, zawsze ide na koniec autobusu,tramwaju, bo na początku wsiada kobuch, to zdaże wyjść.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Mi to lata czy mnie złapią czy nie nosze jeden bilet cały czas i kit nigdy jeszcze kanara nie widziałem w autobusie

Opublikowano

Hahha mnie raz złapali bez biletu jak miałam 12 lat.
Popłakałam się i mnie puścili xD

Roventiuss
212528fc17.png

Opublikowano

Mnie prawie złapali bo kumpel jechał z miasta ja wsiadałem na osiedlu już prawie wsiadam patrze kanar to z powrotem wysiadłem u nas jest lajt bo jeździ tylko 4 kanarów z tego jeden szybko rzuca się oczy a np kumpel kupuje bilet i staje przy kasowniku jak kanar wsiada do kasuje a jak nie to nie kasuje czasami przejdzie tak z 2-3 dni :D

Są też inne sposoby ale ryzykowne podanie złych danych ściemniasz że nie masz legitki lub innego dowodu tożsamości i podajesz blednę dane albo jest sposób na ugodę ale działa tylko jak kanar jest dosyć spoko powiesz nie masz biletu i mówisz że na następnym przystanku wysiądziesz i tyle albo kłamiesz że twoja siora albo brat mama leży w szpitalu nie masz jak się dostać a kasy na bilet nie masz ale wątpię że kanar w to uwierzy

634534203295449218.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...