Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Zed czy Talon

Krekis

LOL  

23 użytkowników zagłosowało

1. 1. WHO??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zauwazylem ze te dwie postaci sa bardzo silne i jak wyceluja swoje wszystkie skille w jedna postac to zazwyczaj maja pewnego killa. A chodzi mi o to kto jest lepszy i dlaczego bo mi sie wydaje ze talon jest lepszy w tf bo ma obszarowe w i R ale Zed jesli uzyje all skilli R Q E i ze 2 hity to postac z 2k hp bez rezistow pada bez zadnego problemu wiem bo sam tak zrobilem i bez problemu moze dostac sie do midera np kassadina czy lux i adc co przewaza o walkach w tf

Opublikowano

Tez polecam zeda, latwo sie nim sfocusowac na adc, swietny harras na lini, slow i brak many czynia z niego tankowego asasyna :)

sstwc.jpg

Opublikowano

Lepiej bierz Zeda. Talon tylko do skontrowania niektórych ap na midzie, potem radzi sobie średnio.

Zed:

+burst

+harass

+dobry pusher/łatwa farma

+mobilny

+mocny przez wszystkie fazy gry

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Talon był przez pewien czas moim mainem wystarczy tłuczek i zaczyna robić niezłe obrażenia. Jedyna przewaga nad Zedem jest taka że ma aoe, escape ulta (świetnie się nim ucieka) i uciszenie.

Zeda za to kupiłem 2 dni temu i gra mi się nim równie dobrze. Farma chyba najlepsza ze wszystkich bohaterów - nigdy mi tak łatwo nie wchodziła, dzięki cieniowi możemy harrasować wrogów nawet pod ich wieżą. Ulti wg mnie nie tak fajne jak u Talona, dobre do niszczenia pojedynczych przeciwników. Najgorzej jak nie zdążysz wyprowadzić wszystkich umiejętności po użyciu ulta bo wtedy dmg będzie średniawy. Uważam że obie postaci są warte kupienia z tym że Zedem łatwiej się nafarmić :D

Opublikowano

Talon miażdży mida. Silence, dash, escape - to wszystko komponuje jedno dobre combo, po którym zapewne przeciwnik nie ma dużo hp.

Opublikowano

Ja stawiam tutaj na Talona. Dlaczego? Bardziej podchodzi mi ta postać. Ma silence z doskoku, slow z W, dobre q i oczywiście zarąbiste ulti, które robi sieke w TFach. A do tego nie jest papierem.

2ufgk6u.png

Opublikowano

Weź Zeda, bo ma fajny mechanizm ucieczki, dodatkowo cieżko go zabić dzięki ultowi, i cieniowi, przy tym dobry dmg.

Opublikowano

Talon

Plusy:
- passive zapewnia zwiekszone obrażenia przeciwko celom znajdującym się pod wpływem niektórych efektów CC
- potrafi uciszać i spowalniać przeciwników
- potrafi błyskawicznie przemieścić się w pobliże wybranego celu
- ultimate zapewnia czasowe ukrycie oraz bonus do prędkości poruszania się, zadając jednoczesnie spore obrażenia
- rozwala mida do 0
Minusy:
- wedlug mnie nie ma xD
Opublikowano

Myślę, że Talon też jest bardzo dobry. Silence & dobry harass czynią go porządnym pickiem na mida. Mając mały młotek i brutalizer po prostu zaczyna wymiatać, zwłaszcza jak trafi na słabego enemy mid picka. No i escape mechanism z ulta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...