Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak wejść na te mapki ? :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Otóż chciałbym się dostać na owe mapki:

metin2_map_dragon_timeattack_01

metin2_map_dragon_timeattack_02

metin2_map_dragon_timeattack_03

metin2_map_naga

metin2_map_spider_bossdungeon

metin2_map_spiderd

metin2_map_spiderdungeon

Gdzie znajdę kordy do tych map? Są one podobno standardem w plikach 2010+.

Jakby co mam pliczki by. Terenzo :P

Nagradzam lajkami :)

Opublikowano

metin2_map_dragon_timeattack_01 /warp 7777 7777
metin2_map_dragon_timeattack_02 /warp 8888 8888
metin2_map_dragon_timeattack_03 /warp 9999 9999
metin2_map_naga /warp 5555 5555
metin2_map_spider_bossdungeon /warp 58355 43733
metin2_map_spiderd /warp 512 4864
metin2_map_spiderdungeon /warp 512 4864

Każde warpy znajdziesz w folderze z mapą po stronie serwerowej w pliku setting.txt jak i po stronie clienta w atlasinfo.txt w root. Jeżeli po wpisaniu warpów przeniesiesz się poza mapę lub tekstury itd. wystarczy wpisać /go 200 200 np. Tak żebyś trafił w dobre miejsce, każda mapa musi zostać dodana do configu w channelach, w folderze MAP po stronie serwera posiadasz plik INDEX w którym są dodane mapy jak i ich ID, wystarczy odnaleźć mapę oraz jej ID następnie dodać do config w każdym channelu w lini MAP_ALLOW: i możesz działać.Pamiętaj o limicie map, ah, zawsze przy wpisywaniu warpów musisz usunąć ostatnie dwa zera.

Opublikowano

Warp na mapę "naga" jedynie działa, lecz gdy wpisuje np. /go 200 200 to wyskakuje "You goto (xxxx xxxx)" i nie ma w ogóle mapki.

Dodałem mapke timeattack_01 do Indexu i również to samo co wyżej.

Jakieś sugestie? :)

Opublikowano

Mapa nie jest dodana do atlasinfo.txt, dlatego wszystko widzisz na czarno. Jednak na sam początek poradziłbym Ci ściągnąć te mapy i oczywiście spakować je do klienta.. Sam zrobiłem gafę gdyż byłem pewien że dodawałem te mapy w kliencie, dodałem wsio i bah, musiałem przenosić postać :P W każdym razie PL klient 2012 nie posiada domyślnie tych map. Mogę się mylić albo jestem ślepy jak kret.

Jeśli warp Ci nie działa nie dodałeś również wpisu (ID które ustawiałeś w index) do configu channeli w lini MAP_ALLOW:,

Tutaj masz wpisy do atlasinfo.txt w pliku ROOT po stronie klienta, jednak najpierw upewnij się czy posiadasz te mapy inaczej zbugujesz postać i będziesz musiał ręcznie przenosić na inne kordy poprzez Navicat,

Pamiętaj o TABACH!

metin2_map_dragon_timeattack_01	777700	777700	2	4
metin2_map_dragon_timeattack_02	888800	888800	3	3
metin2_map_dragon_timeattack_03	999900	999900	3	3
metin2_map_naga	555500	555500	6	6

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...