Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Zed vs Elise

Nambimuz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Która z tych postaci waszym zdaniem jest lepsza ? Gram na wszystkich pozycjach. Chodzi mi o postać nie łatwą do ogarnięcia, przyjemność grania, która szybko się nie znudzi i miała w miarę dmg.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Zdecydowanie Elise ...

Plusy:
- ciekawa mechanika gry (transformacja w pająka daje nam nowe umiejętności) podobna do mechaniki Nidalee
- umiejętności w formie pająka nie wymagając many
- posiada zasięgowy stun oraz bardzo dobre escape ability
Minusy:
- brak "prawdziwego" ultimate'a, miejsce zużyte na zamianę w pająka
- bardzo słabe przeliczniki na skillach przez AP (moc umiejętności)
Opublikowano

Zed

Plusy:
- energia zamiast many
- potrafi zadać bardzo duże obrażenia w krótkim czasie
- posiada escape skill
- umiejętność Q umożliwia harassowanie przeciwnika na odległość "za darmo" (zużywa się tylko szybko odnawialną energię)
- dobry pusher
- ciekawy system umiejętności umożliwiający Zedowi na klonowanie się

Minusy:
- dosyć trudny do opanowania
- "energożerny"
- ultimate stanowi główne źródło obrażeń zadawanych przez Zed'a

Mamy od tego dział.

Opublikowano

Hmm Elise troche lepsza, moze zdecydowanie wytrzymac dluzej na lini ze wzgledu na to ze sie leczy, ma dobry system escape, harras i stuna choc szybko traci mane. W late robi kose, robisz ja podobnie jak singeda i jest miazga.

sstwc.jpg

Opublikowano

Ja polecam Zeda:

+harass

+mobilny

+burst

+łatwa farma/dobry pusher

+mocny przez wszystkie fazy gry

+może się łatwo przebić do carry

+/-energia zamiast many

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Elise:

+ Dobry doskok.

+ Stun.

+ 6 skillów.

+ Kontruje masę postaci.

- Trudna w ogarnięciu.

Moim zdaniem warto ją kupić.

Opublikowano

Czekam na kolejne opinie a Elise ma serio bardzo słabe przeliczniki na ap ? jak tak to troszkę lipa.

0.3 apx2 na czymś co skaluje się z hp przeciwnika jest mocne, dafuq, na W również ma wysoki przelicznik bo aż 0.8, na pajączka 0.1 i na on hit damage 0.4.

Ja jednak bym brał zeda, strasznie mocny assasyn z double dashem i escape mechanizmem, te dodatkowe 25% bonus ad robi swoje.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Mam Elise i te przeliczniki Ap nie przeszkadzaja tak mocno, bo z samych skilli bije bardzo mocno, do tego mam procentowy dmg. Jak wymaxuje q i w to zaczyna sie rzeznia... Ciezko ze mna wygrac 1v1, ale najlepsze sa Tf'y. Mam bardzo daleki doskok i odrazu doskakuje do ostatniego Ap carry (przeskakujac przez wszystkich). Zjadam go momentalnie. Minusem jest to, ze poczatki sa bardzo trudne i trzeba rozegrac 2x wiecej gier niz takim Zedem, zeby ja opanowac, co daje ciekawa zabawe. Polecam ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...