Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań ponownie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano mam do was pytania :

Myślę nad grą w przeglądarkową w, której główna fabuła będzie się opierać na kulcie. Czyli na wyznawcach jakiejś wiary. Więcej nie będę zdradzał. Gra oferowałaby odkrywanie świata okultystycznego, mrocznego i zarazem ciekawego. Zagadki, brak walk istny klimat rodem z filmów. Gra tekstowa z przepiękną grafiką oraz muzyką. Co wy na to ?

Opublikowano

Wyjaśnię to tak w skrócie.

Gracz nie kieruje postacią wojownika czy też innej klasy. Gracz jest sobą. Człowiekiem z imieniem i nazwiskiem. Gra opierałaby się na organizacji okultystycznej, która ma swojego mistrza. W grze byłyby NPC w postaci prawdziwych ludzi, którzy powiązani lub nie z organizacją mogą doradzić lub zgładzić. To od gracza zależałoby to czy dojdzie on do kultu czy też nie. Wiem chory pomysł na grę.

Opublikowano

Hmm dla mnie pierwsze skojarzenie to, że chcesz zrobić grę o jakiejś sekcie i przyciągnąć wyznawców. Piszę to bardzo serio. Nie wiem czy nawet byś nie miał z tego powodu jakichś problemów.

Aby podawać w grze imię i nazwisko tzn aby je wyświetlać w grze musisz mieć zgodę itp.A gdyby ludziom odwaliło i nagle mistrz kazał złożyć ofiarę z mojej osoby ?

Muzyka w grze by mnie odepchnęła z tego względu, że i tak bym musiał ją wyłączyć bo by mi przeszkadzała w pracy na kompie.

Ogólnie nie zagrałbym a tym bardziej nie zarejestrował bym się bo a nóż byś wykorzystał moje dane do jakichś dziwnych celów:P

Opublikowano

Haha nieeee jezu nie o to chodzi. To wszystko byłaby mistyfikacja imiona i nazwiska nie prawdziwe ale wymyślone dla potrzeb gry. Hahahahaha rozbawiłeś mnie ostro z tym, że robię sektę i szukam wyznawców. Dzięki za poprawienie humoru :)

Zerknij sobie serial Cult.

I co ludzie w realu zaczną robić sektę by ludzi zabijać ? Bądźmy realistami :) To Polska nie Stany.

Nie chodziłoby o to, że : Mistrz każe zabić kolegę itd Chodzi raczej o granie a nie zabijanie.

Dobra chyba pomysł dziwny. Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...