Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Bot lane - Sona, Miss Fortune?

Camo.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Świetne combo ulti. Obie mają świetny harass. Mf ma passywke na mspeeda, Sona ma aure. Czego chcieć więcej? Radzą sobie świetnie. Jedno z lepszych combo.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

niezle ,lecz sa lepsze typu sona ult + varus ult

mf woli osobiscie tarica ,stun heal i wiecej armora

idealna polaczenie na bot lane ,najwieksza haras w grze w early i mid game chyba

­

Opublikowano

Słabe sona pada na q od critplanka

a co gp bd robić na bocie?? ...

soraka czy janna też nie sa wyjątkami , również kruche .

Ale sona to cienias ma mało ha pe i zero dymejdza

to jest supp ułom** , a pozatym dmg ma w miare ok jak na suppa

Opublikowano

Dzis dostepna jest Sona, z wczesniejszej gry suppami gralem tylko Soraka. I dzis sprawdzalem Sone...

Raz bot z MF i 2 razy Cat.

Nie czaje Cie kolo -,-

86932525777970956175.png

charizard.gif

Zagraj ze mną w POKéMONY już dziś! :3

Opublikowano

To chyba napisała osoba, która nie grała Soną lub miał nie ogarniętą :huh:

Długo gram Soną i jest to jeden z lepszych supportów. Gdzie Sona jest bardzo wytrzymała, może nie tak jak Taric, ale jednak może dość długo trzymać się.

Grałam Soraką, Soną, Nidalee, Lulu. Karmy nie ogarniam, więc jej nawet nie liczę. Jednak z obserwacji i doświadczenia na pewno Soraka i Taric są najbardziej przydatnymi supportami przez całą grę. Blitz w sumie również. Oczywiście nie zapominajmy o Leonie, która również jest bardo wytrzymała.

Tutaj urywek z rankeda (pod koniec tego filmiku, miałam dwa kille):

Co do tematu: Sona + Miss Fortune, wydaje mi się dobrym duetem, jak już ktoś tutaj napisał:

Ult Sony + Ult Miss = BOMBA

Jak się grać nie potrafi to prawie każda postać padnie :P

Opublikowano

Większość graczy patrzy na supportów jak na wrogów , ponieważ myślą ,, aa ten to ma za mało hp zaraz nafiduje kogoś przeciwnego'' , jednakże pomyślcie czasami kto ma jeden z najważniejszych skilli na leczenie , stuny itp itd , bez tego w rankedach byście padali jak muchy . Np . Janna (Heal i odpych wokół siebie) , Taric ( Stun , Heal ) , Alistar

( Odpych , Heal ) , Sona - znakomity ult który zaczyna często team fight ...

niezle ,lecz sa lepsze typu sona ult + varus ult

mf woli osobiscie tarica ,stun heal i wiecej armora

idealna polaczenie na bot lane ,najwieksza haras w grze w early i mid game chyba

Niestety ale nie zgodzę się z tobą , varus ma ulta ztunującego oraz sona , więc już widać że będzie mały damage z skilli . Sona musi sobie dobrać takie adcarry który potrzebuje stuna na ulta .

Opublikowano

Większość graczy patrzy na supportów jak na wrogów , ponieważ myślą ,, aa ten to ma za mało hp zaraz nafiduje kogoś przeciwnego'' , jednakże pomyślcie czasami kto ma jeden z najważniejszych skilli na leczenie , stuny itp itd , bez tego w rankedach byście padali jak muchy . Np . Janna (Heal i odpych wokół siebie) , Taric ( Stun , Heal ) , Alistar

( Odpych , Heal ) , Sona - znakomity ult który zaczyna często team fight ...

Niestety ale nie zgodzę się z tobą , varus ma ulta ztunującego oraz sona , więc już widać że będzie mały damage z skilli . Sona musi sobie dobrać takie adcarry który potrzebuje stuna na ulta .

Varusa ulti snaruje, jeśli nałożył 3 stacki W to i tak zrobi ogromny dmg, szkoda tylko że na 1 target.

@Top

Może być, kill/poke lane.

652601399840421198520.png

Opublikowano

mf i nami to swietne połaczenie zwieksza dmg z autoataków (dziala z Q mfki) , ma leczenie które również zadaje dmg , ultra range ulta z podrzuceniem i slowem oraz ma duza predkosc ruchu na poczatku

mf z treshem- mf ultuje a tresh lapie + latarn escape i latarn gank system

mf z zyra - bo dmg , slow , snare i podrzucenie ( free wardy tez )

Opublikowano

Kto idzie gp na bota

Gówno prawda, Libik z mymu składa tą maske na przebicie i gnębi swoim q w huj. Co do tematu to połączenie b. dobre. Niestety większość gracz z low elo nie ogarniają sony i idą nią na supa z 20 armem, wtedy leci na 2 hity drava :D

beznazwy1za.png

Bywalec
Opublikowano

Dobrze bardzo działają. Z przyśpieszeniem sony, miska biega bardzo szybko. Uli się łączą, może zaczynać agresywnie mfka bo sona będzie ją leczyć ; ).

5jJNSGS.png

Opublikowano

O wiele lepszy jest na niej Taric, ma stuna ze skilla a nie z ulta (i to dłuższego na wyższych levelach), do tego lepszy aury, jest tankowaty i ma lepszego bursta, i jest seksowniejszy od Sony.

2d82fcx.jpg
Opublikowano

ja zawsze dla mf-ki pickuje janne i to działa.. co to sona+mf to średio mi ocenic bo soną nie graz zbyt często.. ja uwielbiam połączenie mf+janna. dlaczego? shield janny na 9lvlu daje +50ad. ogarnięta mf jak umie farmic do tej minuty zapewne złoży bf + vampiric.. wtedy z q idzie uderzyc za pół hp na papierki ;)

304191415027212454880.jpeg
Opublikowano

Ja wolę mf + taric albo mf + janna, mf + sona tez dobre ale taric tankowaty i janna bardziej uniwersalna bo sona jak twój team to tanki np mundo top jungle jarvan i mid np vlad to nie macie mocnego bursta to sona nie zrobi duzo

Opublikowano

Wg. Mnie dobre połączenie dużego dmg z leczeniem lecz ją Miss najczęściej zajmuje Mid'a

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Opublikowano

Sona. To guwno pada od tarica nAwet

Taric jest ope i soluje wszystkich carry 1v1 w early, tym bardziej papierową sonę.

Wg. Mnie dobre połączenie dużego dmg z leczeniem lecz ją Miss najczęściej zajmuje Mid'a

Miss się chodzi na bota najczęściej.

652601399840421198520.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...