Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Singed

Phoenix_PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Tutaj chciałem trochę poględzić nad Singedem. Ogólnie jest to support AP tank.

Plusy i minusy:
+ Sporo CC
+ Rozstawia za sobą truciznę (Q)
+ Całkiem mocny slowdown (W)
+ Najlepszy przerzut w grze (rzuca przeciwnikiem dalej niż Voli) (E)
+ Ulti przydatne praktycznie wszędzie, do ucieczek, tfów, zwiększa wszystkie statystyki postaci.
+ Tank - wbija w środek TF-a, ulti, Q, E żeby wrzucić enemy op champ pod nogi naszych kolegów, W żeby reszta nie zwiała i mamy śliczny ace.
+ (niepotwierdzone) Można stackować łezkę spamując Q :>

Taki mój build żeby był i trochę tank i miał sporo AP: merkurki/tabi (sytuacyjnie, ale ja jednak wolę merkurki), roa, archangel, rylai, liandry, rabadon
Ten build zadaje masakryczne DMG z Q (szczególnie dzięki liandry tornament).

(zapomniałem dodać) Pasyw skaluje nam dodatkowo manę z HP, więc po zrobieniu pierwszych dwóch itemek mamy naprawdę sporo HP i AP.

W early jest świetny, najlepiej od razu wziąć E, dać naszym przeciwnikom wejść w krzaki i kampić na nas żeby do nich podejść i przerzucić jednego pod towera - i pierwszy kill. Potem gra wygląda tak, że my sobie siedzimy na lane i czekamy aż ktoś podejdzie, a potem wrzucamy go w krzaki do kolegi który z nim kończy.

Potem przydaje się do slow-owania wrogów i wrzucania w środek naszego team'u. Truta z Q jest przydatna na champów typu Teemo czy Akali - w wypadku teemo wystarczy się dowiedzieć gdzie siedzi i postać tam z trutą. Przy akali - latać jak porypany w jej chmurce (ew. rzucić tam W żeby miała mniejszą możliwość ucieczki

No, tyle ode mnie. Build może i nie trafiony, ale taki lubię. Piszcie.

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

Dodam ...

Plusy:
- wytrzymały (dzięki passive)
- posiada dobre CC (obszarowe spowolnienie oraz przerzut przez ramię - czyt. opis championa)
- dobry farmer
- jako jeden z nielicznych bohaterów posiada umiejętność typu DoT
Minusy:
- praktycznie nie posiada umiejętności zadających bezpośrednie obrażenia
- jedna z nielicznych postaci, których ultimate nie zadaje żadnych obrażeń
- praktycznie brak możliwości harrassu przeciwnika
Opublikowano

@UP
no gowno se dodaj, smieciu tylko kopiowac umiesz zbanujcie te gowno co w bronzie siedzi
@top

singed dobry, ma przerzut, tankowaty, przydatny do inicjacji tf, troche wnerwiajacy graczy, wystarczy speed-tank i juz wnerwia

Opublikowano

@Up - Poszukuje i przepisuje co najważniejsze , więc uważaj na słowa gnojku bo takich ludzi nie szanuje na świecie , jeżeli gardzisz dywizją to cie strasznie pozdrawiam...

Opublikowano

ZA SILNYYYYYYYYYYYYYY. Singed jest zdecydowanie za silny.

Flask/pot, Catalyst i ulti. To combo robi z niego praktycznie nieśmiertelnego, nawet z ignite wtedy go ciężko zabić.

Tylko tyle mam do dodania. Jak dla mnie jest zdecydowanie za silny.

Według Was, najlepsza kontra na singeda?

Ludzi chcących poprawić sobie nastrój można podzielić na dwie kategorie. Niektórzy szukają kogoś bardziej zdołowanego od nich, by samemu poczuć się lepiej. Inni kierują wzrok ku czemuś ogromnemu, by sobie uświadomić, że ich problemy są bez znaczenia. ~ Madao

Malzahar, Thresh, Klinika pytań oczywistych

Opublikowano

@Up - Poszukuje i przepisuje co najważniejsze , więc uważaj na słowa gnojku bo takich ludzi nie szanuje na świecie , jeżeli gardzisz dywizją to cie strasznie pozdrawiam...

denerwuje mnie to jak przekiopwywujesz :> :D

ZA SILNYYYYYYYYYYYYYY. Singed jest zdecydowanie za silny.

Flask/pot, Catalyst i ulti. To combo robi z niego praktycznie nieśmiertelnego, nawet z ignite wtedy go ciężko zabić.

Tylko tyle mam do dodania. Jak dla mnie jest zdecydowanie za silny.

Według Was, najlepsza kontra na singeda?

nie ma na to kontry nie ważne co zrobisz i tak wejdzie w środek tfa i zrobi chaos, a ludzie go chaisują.

<>

Opublikowano

wymaga wprawy ,jest dorby

z chmurki taka farma w late :P

postac ma biegac w calym TF i przezucac ludzi ,taka rola singeda a na topie tylko farmic

tyle

­

Opublikowano

nie prawda, nie co coldown lezki tyllo wlaczasz q po 10 sec masz 50 stakow. nie patrz na cd lezki bo to nie prawda. sprqwdz sobie.

Opublikowano

teraz będziesz robił 120 tematów

,,x - op?"

signedem gry nie wykerujesz, a najczęściej jest tak że ty się wbijasz w tf, rzucasz do drużyny najsilniejszą postać a drużyna ucieka, a ty zostajesz sam. I tyle z pięknego ace

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

A od czego jest w takim razie W? Nawet jak flasha użyją to ich możemy przytrzymać i załatwić papierów truciem.

Tak serio, to ja nawet nie daje tego W, ciągle q/e, i dopiero jak już będę musiał dać W, to dam bo serio, nie jest to aż tak potrzebne. W early po prostu sobie na luzie trujesz creepy, i bawisz się z enemy.

JEŻELI NA LUZIE ZABIJASZ SINGEDA NA TOPIE I ROBI ZERO W TF'ACH, ZRAPORTUJ GO . Nerf singed, plz.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Bywalec
Opublikowano

Trzeba nim umieć grać, bo to nie jest łatwy champ. Ale łatwo się rozwala goniącą Cię sivir z 500/600 hp gdy Cię goni i lata po truciźnie ;p.

5jJNSGS.png

Opublikowano

Trzeba nim umieć grać, bo to nie jest łatwy champ. Ale łatwo się rozwala goniącą Cię sivir z 500/600 hp gdy Cię goni i lata po truciźnie ;p.

wtf, singed to singed, farmisz za turretem, gdy ktoś cię chassuje, ty go zabijasz.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...