Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Psycho-Pass i koniec anime. Uwaga - SPOILERY

Ryuuza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Anime Psycho-Pass dobiegło końca. Jak wam się podobało? Moim zdaniem tytuł godny polecenia. Lubuję się w seriach, gdzie przedstawiony jest świat przyszłości, a i sam główny watek Psycho-Pass jest bardzo ciekawy.

UWAGA: SPOILER - poniżej przedstawiam w moim filmiku taki krótki, upamiętniający film z zakończeniem, a raczej śmiercią kogoś, kto jest czołowym bohaterem w tym anime.

Ewentualnie można go obejrzeć pod tym adresem:

https://www.youtube.com/watch?v=k9-eKom3bJ8

Jesteś najpiękniejszą kobietą, jaką widziałem na oczy. Oh! Zapomniałem! Jestem szkieletem i nie mam oczu - yohohoho! Skull joke.

mini1a.pngminigd.pngminizoro.png

Opublikowano

Osobiście dobrnąłem do jakiegoś 18 epa i takiego zakończenia się spodziewałem. W końcu Makishima pasował na ostatniego bossa.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Ja wymiękłem przy czekaniu tygodnia na ep. Ale skoro już się skończyło, i mówisz że końcówka jest dobra, a jako iż nie mogę sobie nic znaleźć (dokończę tylko pół serii innego anime i wezmę się za psycho passa, powinienem w środę skończyć to napiszę tu coś mądrego xD

Opublikowano

Co to za anime? Polecasz?

Nie ma co tutaj kopiować opisu z innej strony, bo równie dobrze sam możesz to zrobić. Anime polecam jak najbardziej ponieważ w pewnym sensie jest podobnego kalibru co Death Note. To nie jest "słodkie" anime dla piskliwych gimnazjalistek, ale coś dla człowieka z charakterem. Akcja rozgrywa się w przyszłości, ale nie na tyle dalekiej, żeby pogubić się w świecie. Japonią rządzi "program", który jest prawem, ale i wyrocznią dla wszystkich obywateli. Mówi im, kim zostaną w przyszłości i jak powinni żyć. Ocenia również ludzi pod względem przestępczości za pomocą sprawdzenia "nastroju" danej osoby. Makishima, czyli główny bohater jest osobą, której "nastrój" w mniemaniu tego całego programu nie zmienia się ani trochę nawet wtedy, kiedy zabije innego człowieka, a to uniemożliwia zabicie go z broni zintegrowanej właśnie z tym programem. Fabuła polega na pojmaniu Makishimy, ale sięga to o wiele głębiej. Mogłem wytłumaczyć to wszystko zawile, ale włącz pierwszy odcinek, żeby się przekonać.

Jesteś najpiękniejszą kobietą, jaką widziałem na oczy. Oh! Zapomniałem! Jestem szkieletem i nie mam oczu - yohohoho! Skull joke.

mini1a.pngminigd.pngminizoro.png

Opublikowano

Ogólnie miał wyjśc z tego zajebisty steampunk z cieakwą fabułą, ale w sumie nie za wiele z tych obietnic zostało. Szeroko rozdmuchiwany steampunk gdzies zniknął, a prędkość rozwoju fabuły dorównuje sztampowym shounenom.

Jednak co by nie mówić, całościowo produkcja godna polecenia.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Dzisiaj skończyłam oglądać ostatni odcinek i muszę powiedzieć że zakończenie pozostawiło mi lekki niedosyt.

Akurat polubiłam końcowe odcinki Psycho-Pass, a tutaj już koniec.

Moja ocena tego anime jest w sumie dobra, ale wydaje mi się że gdzieś w połowie zaczęło się robić nudno.

Szkoda że nie było akcji typu, rozwalenie tego całego systemu Sybilli...a śmierć Makishimy, kurcze niby że jest zły to i tak go polubiłam i trochę szkoda że został zabity :mellow:

58815786.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Bardzo dobre anime, przez cały czas trzymało swój poziom, zakończenie było trochę inne niż bym chciał, ale złe nie było, dałem na MAL ocenę 9/10, bo jest naprawdę godne polecenia, miało dobre openingi i endingi

Staram się pomagać w sprawach programów komputerowych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...