Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] na 1vs1

barti1o

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, potrzebuję od was pomocy :) Dzisiaj gram taki mały turniej 1vs1 i potrzebują żebyście doradzili mi jaką postacią zagrać :) Przeciwnicy to prawdopodobnie m.in. Nidalee, Teemo, Kha'Zix, Tryndamere, Akali, Shaco, Fizz, Kssadin.

Oto moje postacie:

65915611871860962816.png

Co radzicie wybrać ? A może coś kupić ? mam 1900PZ.

sygndwm3ovh.png

Opublikowano

Jeżeli chodzi o 1 vs 1 to polecam ci Vi .

W początkowej fazie rozgrywki powinniśmy skupić się raczej na zabijaniu minionów niż na harassowaniu przeciwnika. Vi niezbyt dobrze sprawuje się w początkowej fazie rozgrywki jako agresywna postać. Po otrzymaniu ultimate'a oraz zmniejszeniu cooldownu na tarczy z 18tu do 13tu sekund możemy zacząć grać dużo bardziej agresywnie. Dzięki umiejętności E, Vi jest w stanie bardzo szybko zlikwidować całą falę wrogich minionów przez co w początkowej fazie gry dosyć dobrze nadaje się do obrony wieży pozostając jednocześnie w miarę bezpieczna pod jej obszarem rażenia. W teamfightach należy wejść do walki jak najpóźniej, aby do minimum zredukować szansę "zburstowania" naszej postaci zanim zdąży wykonać jakąś akcję. Nasza uwaga powinna skupić się na wrogich AP/AD Carry. Wybierając cel dla naszego ultimate'a postarajmy się, aby był jak najbardziej odległy, tak, aby doskakując do niego trafić jak największą liczbę adwersarzy "w locie" do celu.

Plusy:

- wysoka mobilność

- tarcza absorbująca obrażenia

- dobra w walce 1v1

- potrafi zwiększyć swoją szybkość ataku jak również obniżyć pancerz wrogim bohaterom

Minusy:

- skill Q wymaga krótkiego ładowania przez co przeciwnik jest w stanie przygotować się na atak

- knockbacki (odepchnięcia) bardzo utrudniają życie Vi

- słaba w początkowej fazie rozgrywki (level 1-5)

Opublikowano

@LeagueHelp

Chyba nawet nie przeczytałeś jego posta, tylko samą nazwe tematu.

@t

Ja bym wziął Nasusa.

Ma on 14% life steala z passywa, świetne Q, mocny slow+zmniejszenie prędkości ataku, dobre AOE ulti.

279981407253602336505.png
Opublikowano

Na 1vs1 polecam ci Nunu AP, szczególnie jeśli będzie to na mapie treningowej. Leczy sobie hp i to dość sporą ilość przez co nie musi martwić się o apteczki i bać się wroga. Co prawda do bicia się z kimś ma 1 skill (E), ale zadaje on epicki dmg. Mapa jest mała, chowasz się w krzaczki, ładujesz ulta i do widzenia ;)

Opublikowano

Jeżeli przeciwnicy będą tacy jak wymieniłeś to większość ap to ja polecałbym talona/kassadina. Na trynde ja bym brał malaphita/shena. Złożysz lodowe serce. tabi ninja i omen ryduaina (nie wiem jak się to pisze) i ad trynda ma gg.

Opublikowano

Nunu/Olaf/Kayle/Nasus/Garen.

Ciezko wygrac z nimi na lini, kazdy z nich ma duzy dmg i harras. Ciezko tez ich ubic bo sa za szybcy lub maja duuuze cc'ki ktore udaremniaja przeciwnikowi dogonienie Cie :)

sstwc.jpg

Opublikowano

Na 1v1 to ja bym wzial Nunu.

+Zjada sobie minionki i sie podleczy zawsze, nie musisz recalla robic (jesli masz poty na mane)

+Ulti zadaje duzo dmg ale musisz ladnie trafic (najlepiej w krzaki kolesia zwabic i tam ulti)

+Ma duzy dmg i fajnego buffa

Opublikowano

Z tego co masz to Ryze gdzie bedziesz mieć dużo dmg oraz hp, kupuj sobie same roa i manamune, ew. resisty/armor zależnie od przeciwnika, lub Evelynn lub Veigar ze względu że typa zabijesz szbyciej niż on cokolwiek zrobi :p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...