Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Nowa mapa - nie dziala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pliki od RyKoX i musze przyznać coraz bardziej mnie wku... . Dodałem nową mape, oczywiscie nie działa. Robiłem nastepujące czynności:

plik mapy wgrałem do /usr/home/game/share/locale/germany/map w środku folderu mapy w setting.ini zmieniłem linikie z BasePosition na

"BasePosition 780000 780000"

Wróciłem do głównego folderu map i zedytowałem index dodając 46 loch_pajakow_v3. Nastepnie folder niżej czyli : germany zedytowałem settings.lua dając:

add_goto_info("nowkamapka", 0, 46, 780000, 780000)

Kolejnym krokiem zmiana pliku CONFIG w channel1 i channel2 dopisując na końcu MAP_ALLOW "46" po Tabulatorze. Żeby nie było problemu dodałem do pierścienia teleportacji kordy do warp'u ( 780000 , 780000 ).

Po stronie klienta zrobiłem wszystko ( nawet jeśli źle to klient musi mnie zacząć przenosić na mapę po czym wyrzuci z gry, prawda ? ) - ale mniejsza z tym, zrobiłem to dobrze bo kiedyś to już robiłem + używałem TUT'a.

Pytanie, dlaczego tak się dzieje ?

Dodawałem tak 3 mapy i żadna nie działa. Po wpisaniu /warp 780000 780000 pisze ze jestem w tym miejscu^^a przy użyciu pierścienia nic się nie dzieje

sygnanu.jpg

Opublikowano

Ok jesli wszystko zrobiles po stronie serwera to teraz pyt do atlasinfo w root dodales wpis?

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

Tak dodalem "season1/metin2_map_lochv3_02 780000 780000 4 4"

jakie season1 tam dałeś po co samo metin2 i dalej pomiedzy 4 i 4 tabulator

Opublikowano

w configu dodałeś

MAP_ALLOW"46"

czy samą cyferkę 46 ?

//Sygnatura niezgodna z regulaminem

TheJeron78

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...