Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukuję Configu na slaby komputer.

Leathercraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Procesor Intel Core Duo CPU 1,83 GHz (x2) Laptop

Pamięć Ram 2 GB

Typ Systemu 32-Bitowy

Counter-Strike 1.6 Non Steam (Wersja bez botów)

Nie wiem czemu mam mało FPS podczas gry w Counter Strike bo wydaje mi się że ta gra dużo nie wymaga a jednak...

Pamiętam że kiedyś miałem wpisane komendy lub jakiś program dzięki któremu miałem dodaną mgłę oraz słabszą jakość tekstur co dawało efekt taki że posiadałem więcej FPS. Czekam także na wasze propozycje co jeszcze można by zrobić w tym kierunku aby zwiększyć liczbę FPS.

Czego oczekuję

- Jakiegoś porządnego configu (A jeżeli nie to chociaż komendę na mgłę o ile taka istnieje)

- Inne propozycję jak mogę zwiększyć FPS.

Opublikowano

Jeśli chodzi o 1.6 to dziwne że masz mało fps, powinieneś mieć stałe według uznania (min.99)

Odkurz kompa w środku, przeskanuj go, wyłącz synch. pionową jeśli nvidia. ew. odpalaj grę za pomocy boostera.

malpasyg.png

Opublikowano

Zwiększyć fps możesz poprzez wyłączenie synchronizacji pionowej : na pulpicie prawym przyciskiem dajemy, wchodzimy w panel sterowania nvidia lub jaki tam masz i tam wylaczasz synchronizacje pionowa co Ci dodaje sporo fps'ow a tak naprawde nic przez jej wylaczenie prawie nie tracisz. W konsoli wpisz developer 1, nastepnie fps_max 999.

Opublikowano

Ja mam Viste i u mnie nie ma czegoś takiego. Wiesz może jakby to było na Viście? ;/

[Edit] Szczególnie mi się zacina przy wybuchach oraz gdy ktoś włączy latarkę co jest dziwne... W tedy mi spada z 50 do 5...

Opublikowano

Może to zabrzmi głupio ale nie wiem... Tego laptopa mam od komunii już z jakieś dobre 7 lat. A jak pytałem kiedyś w jakimś sklepie informatycznym to powiedzieli że tego się nawet nie da wymienić...

[Edit] A jak wyłączyć tą synchronizację pionową na Viście o czym wspominaliście wcześniej? ;/

Opublikowano

fps_max 150 , fps_modem 150 , developer 1 Wpisuj komendy w kolejnosci od lewej do prawej !:0

b_560_95_1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...