Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] Gracze z Windowsem XP zagrożeni złośliwym oprogramowaniem!

tmmtta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

battlefield-play4free-otwarta-beta_4b7c.jpg

Zajmujący się zabezpieczeniami analitycy znowu w akcji. Na konferencji Black Hat tym razem ostrzegają graczy Battlefield Play4Free korzystających z Windowsa XP – są oni bowiem narażeni na działanie złośliwego oprogramowania, które może przejąć kontrolę nad ich komputerem.
Mechanizm jest prosty – wirus instaluje się na komputerze poprzez specjalnie spreparowaną stronę internetową. Uruchamia ona Battlefield Play4Free i każe użytkownikowi załadować plik MOD, który teoretycznie miałby pomóc w zmianie odpowiednich ustawień gry. W rzeczywistości jest to złośliwe oprogramowanie, które korzystając z luki w starszych Windowsach (2003 i XP) instaluje plik aktywowany przy ponownym starcie komputera.
Wbrew pozorom jest to spore zagrożenie – Battlefield Play4Free ma milion użytkowników, z czego 39% wciąż korzysta z Windowsa XP. To kolejna po Originie luka w zabezpieczeniach produktów Electronic Arts. Firma już wie o problemie – koncern bada sprawę, ale jeszcze nie wydał oświadczenia.
Źródło: CD-ACTION

Pomogłem?? Naciśnij "Lubię to"

Opublikowano

Ymmmm Aha?
Widać że EA pazerne jest i nic nie zrobią z tym w przeciągu 2 miesięcy....
Niestety sam korzystam z Win XP

GNLS-Soxic.png

Opublikowano

Ooo widze grubo się dzieje ale to i tak mi dynda mam siódemkę :D

Pomogłem? Daj lajka to nic nie kosztuje :rolleyes: .

Opublikowano

Kurde...

Ludzie wy jesteście jacyś dziwni.

Piszecie posty, które NIE MAJĄ NAJMNIEJSZEGO SENSU, typu EA jest pazerne, to wszystko dla hajsu, a nikt nawet nie podziękuje pieprzonym lajkiem autorowi tematu...

Dupy wam ratuje a wy wolicie sobie jeszcze ponarzekać.

Gówno mnie to interesuje, że o bo ja mam win7, ja też mam ale dam tego walonego lajka, żeby na przyszłość ktoś kto będzie wiedział o jakimś innym zagrożeniu też to napisał, a nie czuł się olanym przez resztę...

436951440626370320491.png

Opublikowano

Na szczęście dość łatwo uniknąć, skoro pojawia się taka właśnie informacja. Ktoś ogarnięty zrozumie, że jest coś nie tak, nawet jeśli nie przeczyta ostrzeżenia.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Niekoniecznie, to nie chodzi o to, że na każdym XP, tylko jest jakiśtam wirus który ściąga się tylko na XP. Jak Ci się wyświetli takie coś (instalacja pliku MOD) to po prostu zamknij i zignoruj, i sprawdź adres strony.

@UP Szybszy ;)

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

nie kopiuj mojego tematu!!!!!!!!!!!!!! po kija to wsadziles!jaki ty zalosny jestes czlowieczku! Jaki neokid......

On napisał temat o 13:13 a ty o 16:51 Więc nie drzyj ryja. Bo wcześniej napisał.

Opublikowano

Kurde...

Ludzie wy jesteście jacyś dziwni.

Piszecie posty, które NIE MAJĄ NAJMNIEJSZEGO SENSU, typu EA jest pazerne, to wszystko dla hajsu, a nikt nawet nie podziękuje pieprzonym lajkiem autorowi tematu...

Dupy wam ratuje a wy wolicie sobie jeszcze ponarzekać.

Gówno mnie to interesuje, że o bo ja mam win7, ja też mam ale dam tego walonego lajka, żeby na przyszłość ktoś kto będzie wiedział o jakimś innym zagrożeniu też to napisał, a nie czuł się olanym przez resztę...

Surasmen wkracza do akcji :D i jak zawsze ma racje, opłaca się dać jemu łapke. A tacy powinni być ludzie :

1.Każdy normalny człowiek ostrzegł by drugiego

2.Każdy normalny człowiek pomaga sobie nawzajem

3.Każdy normalny człowiek nie wyżala się, a jak to robi to powinien jak to stare powiedzenie Kicaka mówi: "Kupić maść na ból dupy" i tyle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...