Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z twardym dyskiem

romantix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.
Problem z dyskiem polega na tym, ze jak jest podlaczony to komp wlacza sie na 1-2 sekundy i sie wylacza. Gdy odlaczam dysk komp wlacza sie bez problemu. Wina lezy po stronie dysku. Co z nim moze byc? Do wymiany czy oddac do naprawy?

Opublikowano

nie umiesz podpiąć jak należy dysku do komputera

jak i do czego podpinasz ?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

@robem

podpiac dysk to nie problem. Tylko chodzi mi o to czy dysk do wymiany czy oplaca sie go oddac gdzies do naprawy. Wczesniej nie bylo z nim problemow dopiero dzisiaj przy wlaczaniu kompa pojawil sie taki problem

Opublikowano

Możliwe że w dysku coś padło, wiem co, ale zapomniałem jak to się tam zwało. Kolega to miał to włączał kompa to blue screen. Jak na linuxie na płytce odpalił kompa to na dysk wejść nie mógł.

Nie wiem czy ta sytuacja wyżej opisana jest troche podobna do tej ale zawsze coś xD

Oddaj dysk do naprawy i opowiedz historie i niech ci dysk sprawdzą.

3t6EGVz.png

Opublikowano

jeżeli wyłącza komputer to tylko wina źle wpiętych kabli ( taśmę ATA można włożyć odwrotnie jak nie ma bolca na wtyczce ) albo zwarcia na kablach/stykach gniazda

nawet jak dysk uszkodzony to nie powinno wyłączać komputera i tylko go nie rozpoznawać przy starcie albo pod systemem

nic nie napisał nawet czy to nowy dysk, czy stary. jak go podłącza i pod co go podłącza ( jakie gniazda ma ATA czy SATA ) jaką taśmą !

znam przypadki ze wtyczki dla dysków ATA ( molex ) były odwrotnie wkładane do gniazda, mimo profilowanej wtyczki da się wpiąć i na odwrót przy okazji paląc układy zasilania dysku

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

@robem
Dysk jest podpinany tak jak zawsze byl podpiety. Ma gniazda SATA. Dysk ma ok 5-6 lat.
@jakim08
Bluescreen mi nie wyskakuje. Dopiero wyskoczyl jak podlaczylem dysk ze starego kompa

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Japierdziele co moze byc z tym kompem? Wczoraj podlaczylem inny dysk ladnie wszystko smigalo a dzisiaj juz dupa. Dzieje sie to samo co przy poprzednim dysku. Wie ktos o co moze chodzic?

Opublikowano

zmieniaj taśmy, zmieniaj gniazda wpięcia

rób coś i sprawdzaj bo nikt ci nie znajdzie rozwiązania skoro ty masz tylko dostęp do sprzętu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...