Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przenoszenie Windowsa 7 z laptopa na PC

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam oryginalnego Windowsa 7 Home Premium na laptopie i chciałbym go przenieść na pc.

Chciałbym przenieść samego Windowsa lub licencje jeżeli się da.

Moje pytanie brzmi: Czy moge tak zrobic ? Jak moge to zrobic ? Czy to bezpieczne ?

Opublikowano

a rób co chcesz bo możesz zainstalować na kompie nawet

ale legalnego to już nigdy nie będziesz miał poza laptopem

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Ale ja chcialbym przeniesc licencje z latopa na pc.
Nie potrzebuje windowsa na laptopie.

Opublikowano

Jezeli aktywowałes licencje na laptopie to nie mozesz juz aktywowac na pc . to dziala tak ze plyta jest "nie oryginalna" nawet kupiona, system bedzie oryginalny dopiero jak wpiszesz ten klucz ktory kosztuje 150+ zl.

QYUhDIk.png

Opublikowano

nie można W OGÓLE przenosić, system jest przypisany tylko do laptopa ( OEM producenta sprzętu )

na każdym innym sprzęcie niby jest legalny po wpisaniu klucza ale jak masz wymóg posiadania systemu w pełni legalnego jest NIELEGALNYM systemem

aktywować można sobie bez problemu po przeniesieniu na dowolny inny komputer, ale jak pisałem nie jest to legalny system według prawa i licencji Microsoftu

tak dla przypomnienia, klucze i naklejki "z legalnym windows" na allegro czy necie nie są legalnym systemem, bo to tylko OEM z laptopów czy starych komputerów przypisane do sprzętu

legalnym jest jesli nalepka jest czysta, bez nazwy producenta sprzętu i jest dołączony CERTYFIKAT z dowodem zakupu np do nośnika ( cysk ) albo płyty głownej komputera na którym będzie działał

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...