Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Co teraz ?

Anonir

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam w Lola jestem dość świeży mam 12 poziom i wsparcie kolegów ;) ale chciałem poradzić sie was ;) mam już kilka postaci , tanich ale dobrze mi sie nimi gra ;) ale nie wiem co kupić teraz ;) koledzy mówią żeby wybrać lux ale myślę że mi sie po prostu nie podoba :) , lubię postacie w zwarciu :) chociaż częściowo ,choć annie gra mi sie zajebiście ;) wiem ze pisze jak neo o 1 i tym samym i przepraszam :) po prostu ta gra mnie fascynuję :) nie jest to jakiś jebany metin na którym zjadłem zęby lecz porządna gra taktyczna

dobra przechodząc do rzeczy mam już takie postacie :

-Annie

-Ashe

-Dr mundo

-Garen

-Katarina

-Master Yi

Szukam czegoś jak katarina :) mój poziom gry dzieki niej sie podniósł (pierwsza penta )

pisze na wstępie że nie poszukuje supportu takiego jak bitzcrank czy junglera takiego jak xin zhao :) to nie postanie dla mnie :) postać może mieć każdą cene :) ja myślę nad pantheonem :D ale nie wiem no doradzcie mi starsi stażem koledzy :) a jak już jesteście tacy mili to możecie mi napisać build :) do postaci którą napisaliście :D ale nie jakiś ze strony tylko taki wasz , wasze przemyślenia itp :)

najlepsze buildy to takie które są poparte własnymi sugestiami i doświdczeniami :D

oczywiście like + i inne :)

dziekuję z góry

Sobard (nick w lolu )

Opublikowano

@Up - podepnę się do ciebie.

Gra Akali opiera się w dużej mierze na powolnym harrassowaniu przeciwnika przy pomocy Q skilla, aby po zdobyciu ulti móc go później dobić. Jest to champion atakujący z doskoku. Nie nadaje się zbytnio do stania w miejsu i autoatakowania. W teamfightach Akali skupia się głównie na zabiciu największego zagrożenia (magów bądź carry).

Plusy:
- energia zamiast many
- po zdobyciu ulti znakomita postać do ścigania innych championów
- spory survival dzięki Twilight Shroud (W skill)
- dobry harraser (Q skill)
- dobry farmer (E skill)
Minusy:
- wymaga wprawy, inaczej energia kończy się w najmniej odpowiednim momencie :)
- mechanika "ninja" nie wszystkim musi odpowiadać
- dosyć łatwa do zabicia kiedy skończy się Twilight Shroud lub kiedy ktoś ma Oracle Elixir
Opublikowano

@Up
Skopiowane ...
@Top
Jeżeli fajnie gra Ci się katariną, to Talon . Bardzo podobna postać .

Plusy
+Doskok i uciszenie z E
+Spowolnienie z W
+Krwawienie z Q(Robiąc combo Q+E+W Masz świetną możliwość zbicia przeciwnikowi HP w krótkim czasie)
+Niewidzialność na ulcie

Minusy
-Dosyć duży czas odnowienia na E
-Ze złym buildem Jest papierowy

Build podeśle Ci jak sobie zagram i przypomnę co budować ;D

Opublikowano

Diana:
+Doskok(redukcja przy trafieniu z q)

+Harras

+Slow

+Przyciagniecie

+Ochronka

+Zwiekszenie predkosci ataku z pasywki

+Co 3atak dodatkowy dmg magiczny.

sstwc.jpg

Opublikowano

Talon też daje rade jako asasyn do walki w zwarciu

• Ładny escape mechanism z ultimate
  • spory dmg i slow z w
  • Uniwersalny, dobry zarówno w jungli, na topie jak i na midzie
  • Silence sprawia że jest bardzo dobrą kontrą na niektore mid picki
  • Dodatkowy dmg do hita z q
Opublikowano

dobra podaliście kilka postaci w tym akali i diane - bardzo dziękuje :) kupię obie :) a dla was za pomoc like ;)

Opublikowano

Diana/talon/katarina/lux/akali. Wszystkie postacie bardzo fajne. Najlepiej jak byś wypróbował na obiegu. Żadna z nich nie jest najlepsza, na każdą są kontry.

Opublikowano

Wybproboj lux, niezle cisnie, a tak gdzies w srodku gry, ma taki dmg ze ho ho, i dobra jest jak ktos ci proboje uciec, uzywasz ulti i go nie ma.

Opublikowano

Spróbuj Akali, jest teraz darmowa. Duży Dmg, niewidka, pare skoków z długim zasięgiem, energia zamiast many.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...