Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Kayle

Franko_1998

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co sądzicie o Kayle? Bo według mnie jest to bardzo OP champion. Wiem, wiem było już 50 tematów o OP champach, ale według mnie jeśli ktoś ją ogarnia to może wycarrować grę(przynajmniej ja mogę nie wiem jak tam na goldzie i platynie). Interesuje mnie to: czy lubicie grać Kayle, czy dalej jest dobra na ten czas i czy łatwo się ją kontruje bo na meczach które nią gram nikt mnie nie kontruje i rozpierdalam team fighty. Przeważnie każdy mecz wygrywam grają Kayle i zazwyczaj wbijam first blooda bo ma koksiarski dmg z Q.

Opublikowano

Każda postać jest op, zależy od gracza ;) Lubię nią grać, buduje się pod ap+as i grę wygrywam bez problemu.

Opublikowano

Nie nawidzę tej postaci.

Przez nią przegrałem turniej, bo mnie zniszczyła na linii :(

SunzykPL

League of Legends player

Opublikowano

Nie nawidzę tej postaci.

Przez nią przegrałem turniej, bo mnie zniszczyła na linii :(

Chyba słownika też....

@Topic

Kayle jest troszkę op, nawet bez dużego feeda może sama zabić np 8/3 gravesa ;D

Opublikowano

No ma świetny harass, ogromny dps aoe.

Na dodatek świetne ulti. Na topie radzi sobie z każdym, na midzie też. Ale nie jest op, jest całkiem dobrze zbalansowana. Brakuje jej mobilności.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Ja nią bardzo lubie grać. A nie znosze jej w przeciwnym teamie.

Ma ona świetny harras, ulti dzięki któremu jest nieśmiertelna, heal, prędkość ruchu. Po prostu mocna :D

279981407253602336505.png
Opublikowano

Kayle? Na rankach łatwo ciśnie, niby tania i prosta postać a jednak petę ma. Ja jednak preferuję grać tym dla funu na normalach, buduję ją mniej więcej tak samo co teemo.

Opublikowano

Kayle jest naprawde dobra :) Zbudujesz tylko nashora i reszte pod full AP i jest naprawde tak cholernie silna..

Gram nia glownie na topie, najczesciej pickuja ja na dariusa/garena.

Opublikowano

Kayle owni na midzie dosłownie każdego (Np. Akali - bierze W, to ty bijesz w miniony w pobliżu jej W), nie zdarzyła mi się jeszcze przegrana linia nią, a gram nią dosyć często.

Nafeedowana kayle potrafi wybić każdego tanka, bo ma nieziemski damage i do tego AOE potężne. 1v1 jest prawie jak z dariusem, nikt cię nie zabije ze względu na OP ulta. :)

2x@up

Rly? Nashor nie wystarczy, musisz zbudować jeszcze coś pod speed attack jak Malady, do tego potrzebujesz OP itema, a mianowicie Ostrza Gniewu Guinsoo.

poprawka.png

____________________ 馬鹿は死ななきゃ治らない ____________________

Opublikowano

Kayle nadaje się nawet na ADC. Nie jest trudna i sprawia przyjemność z gry.

Z tym się nie zgodzę, akurat Kayle AP wygrywa z miejsca z Kayle ADC - dlaczego? Q zadaje bardzo mało damage'a, a na E nie licz, bo to tylko dodatkowe dmg do twoich hitów.

poprawka.png

____________________ 馬鹿は死ななきゃ治らない ____________________

Opublikowano

No ma świetny harass, ogromny dps aoe.

Na dodatek świetne ulti. Na topie radzi sobie z każdym, na midzie też. Ale nie jest op, jest całkiem dobrze zbalansowana. Brakuje jej mobilności.

Dlaczego moderatorzy na tym forum wprowadzają w błąd. Na topie kayle jest ciśnięta przez wiele championów z mocnym early burstem lub lepszym sustainem niż ona. Na midzie ma lepiej, ma zdecydowanie mniej groźnych przeciwników, co nie znaczy ze nie jest tam do skontrowania przez ap carry, bo jest jak każdy champion.

Opublikowano

Nie umiem dobrze nią grać, aby powiedzieć coś więcej o niej, ale powiem, że łatwo nie jest nią grać, chodź podobno łatwo się nią ranked nabija .

6d17e244dec956b0d1c3e86.jpg
bylem biznesmenem, teraz jestem większym. habemus papam.

Opublikowano

Postać jest naprawdę cholernie silna. Aoe, zajebisty harras, slow, no i te znakomite ulti...

Bardzo ciężko jest grać przeciwko dobrej kayle bo praktycznie nie da się jej zgankować ani zabić bo zanim się to zrobi ona dawno albo ucieknie albo cię zabije.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Dlaczego moderatorzy na tym forum wprowadzają w błąd. Na topie kayle jest ciśnięta przez wiele championów z mocnym early burstem lub lepszym sustainem niż ona. Na midzie ma lepiej, ma zdecydowanie mniej groźnych przeciwników, co nie znaczy ze nie jest tam do skontrowania przez ap carry, bo jest jak każdy champion.

moderatorzy wprowadzaja w blad bo sami sie nie znaja, ot co.

#topic

kayle tylko mid, na topie jest gnieciona przez wiekszosc bruiserow zwlaszcza w erze dashy. mocny pick ale nie jest znowu taka niekontrowalna.

Opublikowano

Podaj proszę przykład jednego championa, który ciśnie Kayle.

Ze sporą ilością championów prowadzi wyrównaną walkę. Dlatego napisałem, że radzi sobie z każdym - nikt nie jest w stanie jej zoutfarmić czy jakoś mocno zgnębić.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Podaj proszę przykład jednego championa, który ciśnie Kayle.

Ze sporą ilością championów prowadzi wyrównaną walkę. Dlatego napisałem, że radzi sobie z każdym - nikt nie jest w stanie jej zoutfarmić czy jakoś mocno zgnębić.

Z tych którymi gram najczęściej: Jayce, Xin, Rene, Fiora ale tutaj skillowa, poza tym Pant, J4.

Nie wiem jak ma prowadzić wyrównaną walkę, jest squishy i jeśli ktoś nie jest totalnym newbie na topie to dobrze o tym wie i grając bruiserem nie ucieka kiedy Ona rozpocznie ten swój early harras tylko kontratakuje. Takie combo od xina na kayle dosłownie ją gniecie zupełnie jak takiego vlada, podejdzie raz dostanie po cyckach, podejdzie drugi raz i jej nie ma.

W innym przypadku jeśli ktoś nie wie jak na nią grać, ba dostanie raz czy dwa z Q i serii E i się przestraszy to prawda ze będzie dominować kayle, tak czy tak nie będzie tam żadnej wyrównanej walki tak jak mówiłeś, nie pomiędzy bruiserem na kayle.

Opublikowano

Grałem kayle zanim jeszcze umiałem grać w lola ( xD), cisnąłem jak szatan ]:->

Pro cc (Q+W i wiejesz z zawrotną prędkością), heal, ulti nieśmiertelność, E AOE. Guinsoo + miecz-pistolet hextech oraz nashor i zaraza i jesteś pro.

Teoretycznie jako ADC też okej, chociaż małe dmg z Q to E daje ci całkiem fajny range (E dodaje cośtam do ataku, ale nadal atakujesz AD, nie?)

846331404756772371599.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...