Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Ankieta] Najlepszy Kierunek Technikum

DobriDej

Jaki kierunek najlepszy ?  

61 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki kierunek najlepszy ?

• Technik logistyk
    • Technik elektryk
    • Technik Elektronik
    • Technik Mechatronik
    • Technik Mechanik
    • Technik hotelrastwa
    • Technik kelner
      0
    • Technik obs?ugi turystycznej
    • Technik fryzjer
    • Technik urz?dze? i systemów energii odnawialnej
      0
    • Technik ekonomista
    • Technik handlowiec
    • Technik ?ywienia i Us?ug Gastronomicznych
    • Technik informatyk
    • technik cyfr. procesów graficznych
    • technik budownictwa
    • technik geodeta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałem przeprowadzić ankietę jaki według was jest najlepszy, najkorzystniejszy i najciekawszy kierunek kształcenia w Technikum.
Weźcie pod uwagę również sytuacje na rynku pracy....
Wypisze kierunki które występują w moim obrębie, jeżeli nie ma jakiegoś istotnego kierunku to będę dopisywał...
Swój wybór oczywiście proszę uzasadnić...

Opublikowano

Każdy kierunek jest dobry jak już pisał ktoś wyżej. Szczerze gdybym miał na nowo wybierać kierunek wybrałbym taki na który jest zapotrzebowanie.

Opublikowano

Moim zdaniem informatyk, kucharz (ale to jeżeli będziesz mieć już naprawdę dobre doświadczenie, duża firma itp..) , budownictwo (architekt) .

6d17e244dec956b0d1c3e86.jpg
bylem biznesmenem, teraz jestem większym. habemus papam.

Opublikowano

Zaznaczyłem Informatyka, ale polecam kierunek technik teleinformatyk.

Dlaczego?

Kończysz szkołę teleinformatyka, po szkole dodatkowo zdajesz roczny kurs na zwykłego informatyka i zarabiasz konkretnie w firmach hostingowych czy też u dostawców internetu.

A jak skończysz informatyka, to tele już dodatkowo nie zrobisz.

Opublikowano

Odczepcie się od informatyka :p

Prawda jest taka, że na tym "kierunku" panuje ogromny tłok, w szczególności osób które nic nie wiedzą z tego zakresu. Wybrali te zajęcia "bo lubię grać" lub "jestem programistełę"

Technikum - należy wybierać te najbardziej ukierunkowane, specjalistyczne.

Opublikowano

Odczepcie się od informatyka :P

Prawda jest taka, że na tym "kierunku" panuje ogromny tłok, w szczególności osób które nic nie wiedzą z tego zakresu. Wybrali te zajęcia "bo lubię grać" lub "jestem programistełę"

Technikum - należy wybierać te najbardziej ukierunkowane, specjalistyczne.

Dokładnie, nieraz idą tam barany niemające zielonego pojęcia o informatyce :D

BTW słyszałem że logistyk to dobra fucha, ale nie dam sobie rączki odciąć.

Za dużo będzie informatyków. Tyle w temacie.

Nom :D

Do mojego znajomego kiedyś przyszedł "informatyk" to żeby naprawić mu kompa to go tylko sformatował i wgrał windowsa od nowa, potem musiałem robić resztę za niego...

Opublikowano

Jestem na elektryku i nie żałuję.

Ci co wybierają elektroników w ankiecie to jacyś idioci, bo znam wiele osób co skończyły te profile i naprawiają telewizory xD

1356721310-U739101.png

Opublikowano

Technik mechatronik i technik informatyk to najciekawsze i obecnie najlepiej płatne kierunki.

1391961391-U712132.jpg

ExMod | Best Member | Gold Member |Black Member

Opublikowano

Bierz pod uwagę zawody które będą popularne w przyszłości np: kucharz będzie zawsze potrzebny , sam uczęszczam do technikum hotelarstwa i jestem w miarę zadowolony . Mechanik i informatyk też dobry kierunek ale ich jest juz od ch*** wiec by znaleźć dobrą prace trzeba być naprawdę dobrym lub mieć układy ;d (najważniejsze to wybierz technikum które oferuje praktyki i kursy bo to naprawdę ważne ) Powodzenia :D

1382302052-U722126.jpg
Opublikowano

Technik elektryk najbardziej przyszłościowy zawód ale trzeba sie podstaw uczyć bo potem jest ciężko.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Moim zdaniem powinienes pojsc na taki kierunek ktory sie bedzie Tobie podobal a nie ludziom na forum. Przykladowo wybierzesz kierunek na ktorym bedzie ci szla nauka zle czy po paru latach bedziesz mial dosc pracy w tym zawodzie, pamietaj wybor masz tylko 1 a papierki zostaja do konca zycia. No chyba, ze bedziesz chcial sie dalej ksztalcic.

Ja osobiscie wybral bym Technik mechanik, w tym zawodzie mozesz popracowac pare lat, a pozniej zalozyc swoja firme. Tylko, ze wybic swoja firme naprawcza nie jest latwo, nie latwo wyrobic sobie opinie. A zazwyczaj jest tak, ze kazdy jezdzi do swojego znajomego/kolegi do warsztatu

Opublikowano

Technik elektryk najbardziej przyszłościowy zawód ale trzeba sie podstaw uczyć bo potem jest ciężko.

To prawda, ale po tym kierunku zawsze fucha będzie bo ktoś musi robić instalacje oraz serwisować wszystko. Może i skończyłem LO lecz studiuje w tym kierunku i szczerze mówiąc jest ciężko ale po tym kierunku są dobre perspektywy :)

Opublikowano

Technik górnictwa podziemnego. Bardzo opłacalne, dodatkowe korzyści, np. barbórki, węgiel, itp.

Chciałem iść na informatyka, ale teraz jest taki wysyp tych wszystkich "komputerowców", że do głowy idzie dostać.

7m9a.png

Opublikowano
Jestem na elektryku i nie żałuję.

Ci co wybierają elektroników w ankiecie to jacyś idioci, bo znam wiele osób co skończyły te profile i naprawiają telewizory xD

A co niby kurwa elektronik ma naprawiac? Traktory?

Top.

Elektronik, elektryk

Opublikowano

Technik Informatyk lub Technik elektryk ze względu na to że to przyszłościowe zawody.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...