Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Google nexus 7 vs Ipad mini

Gość Melegan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema nie wiem którego kupić oba maja taka sama cene bo jak juz nexusa kupie to z 3g

Tak czy siak Ipad mini czy nexus 7 ?

Opublikowano

Oczywiście, że Nexus 7 - większa gęstość pixeli, więcej RAM (512 to za mało jak na tablet wg. mnie, a tyle z tego co wiem ma ten Ipad Mini), mocniejszy procesor, pracuje w wyższej rozdzielczości.

Opublikowano

Nexus jeet tańszy.

Lepsza rozdzielczość, system android, pamięć RAM, więcej mHz to tylko niektóre rzeczy w czym nexus jest lepszy

image.png 

Opublikowano

co do systemu to wole ISO ale chodzi mi o cos co przewazy szale na nexusa /Ipada

Opublikowano

co do systemu to wole ISO ale chodzi mi o cos co przewazy szale na nexusa /Ipada

No to przecież wymieniłem :

Lepsze bebechy (dobra optymalizacja gier dla owego układu), większa gęstość pixeli, większa ilość RAM, praca w wyższej rozdzielczości.

Zależy do czego jeszcze ten tablet... właściwie... to do wszystkie i tak bym wziął Nexusa xD .

Opublikowano

Sprzęt chce miec głównie do przegladanie internetu plikow pdf itp ogladania filmów i czasem grania ( od grania mam komputer wiec to mi zbedne ) i oczywiscie sluchania muzyki

no i coz wizualnie nexus jest paskudny moim zdaniem ipad jest ladniejszy

Opublikowano

Bierz nexusa,obsługuje 720p, pójdzie ci na nim każda gra, pdfy bardzo fajnie się czyta ale z muzyką mały kłopot chyba, że słuchawki będziesz miał. Wizualnie nie jest zły według mnie.

Opublikowano

Sprzęt chce miec głównie do przegladanie internetu plikow pdf itp ogladania filmów i czasem grania ( od grania mam komputer wiec to mi zbedne ) i oczywiscie sluchania muzyki

no i coz wizualnie nexus jest paskudny moim zdaniem ipad jest ladniejszy

Są gusta i guściki ^.^. Mi akurat Nexus się bardziej podoba designem.

Lepiej sprawdzi się i tak Nexus, zwłaszcza przy czytaniu PDF, bo ma tak jak UP wspominał wyższą rozdzielczość oraz większą gęstość pikseli, co według mnie ułatwia odczyt, to samo tyczy się filmów.

Opublikowano

Nie sugeruj się tym, że iPad mini jest ładniejszy, bo to nie jest ważne.

Miałem nexusa 7 wiele razy w rękach, stwierdzam, że nie jest wcale brzydki, ale moim zdaniem brzydszy od iPada mini.

tutaj masz parametry iPada + komentarze :

http://www.mgsm.pl/pl/katalog/apple/ipadmini/

a tutaj parametry nexusa 7 + komentarze :

http://www.mgsm.pl/pl/katalog/asus/googlenexus7/

Ja osobiście bardziej polecam nexusa.

Ma tegre 3, na ten procesor są też robione specjalnie gry.

1364585759-U275536.png

Opublikowano

akurat według mnie nexus jest ładniejszy od ipada a przede wszystkim wydajniejszy mam nexusa 7 i iphona 4s paramatry ma podobne do ipada i jakoś nexus jest dużo szybszy poza tym android jest bardziej przyjazny dla użytkownika na ios nawet plików z neta nie pobierzesz

Opublikowano

Po za tym android to otwarty system, umożliwia to wgrywanie romów, zmienianie kernelów, jakieś modyfikacje itp.

1364585759-U275536.png

Opublikowano

ipad mini wiele wydajniejszy i lepszy wyświetlacz

Idź bądź Fanboyem jabłka gdzie indziej, a przynajmniej nie wygaduj takich głupot, że jest wydajniejszy i ma lepszy wyświetlacz, kiedy obie te informacje są błędne ;).

Nexus 7 jest lepszy pod każdym względem, dopiero od ppełnego Ipada (2) można zacząć się nad nim zastanawiać.

Opublikowano

Puknolem się w głowe 3 razy i mialem beke z ipada zdecydowanie kupie nexsusa 7 albo poczekam do lipca na jego następce

3majcie sie thx za odpowiedzi

Temat do zamknięcia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...