Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bardzo mało FPSów na dobrym sprzęcie

Kacapek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, był dzisiaj u mnie kuzyn i chciał pograć w minecrafta. Zainstalował, włączył i okazało się że jest strasznie mało fpsów, w granicach 20. Bardzo się zdziwiłem bo pomimo że to laptop to przy innych grach daje rade. Grałem na nim w Far cry III, Mass efect III na full detalach. Poszperałem trochę w necie i znalazłem sposób na przydzielenie większej ilości ramu ale niewiele to pomogło bo było ze 30 fpsów (dałem 4gb). Co mógł bym jeszcze zrobić?

Parametry mojego kompa:

- Win 7 64 bit, service pack 1

- Procek: Intel core I7 3630QM 4x 2,4-3,4 GHz

- Grafika: GeForce GTX 660M 2 GB DDR5

- Ram: 8GB

Od razu dodam że jestem zielony w sprawach minecrafta i prosił bym o łopatologiczne tłumaczenie.

Za pomoc oczywiście lajki.

reklama

Opublikowano

Spróbuj przeinstalować javę :D . Czy jak chodzisz to np. ręka robi ci się czarna i są błędy grafiki, czy zwyczajnie gra, ale mało fpsów masz?

MjEnSo I minecraft od 3 lat :D

Opublikowano

reinstal javy, wgraj optifine

http://optifine.net/downloads.php

ustaw wszystko na minimalne, gamebooster ( na necie gdzieś znajdziesz download, program zamyka nie potrzebne procesy które zamulają laptoka)

i to raczej tyle ; 3

jak to nie pomoże to zaktualizuj sterowniki do graficznej : )

Opublikowano

Spróbuj przeinstalować javę :D . Czy jak chodzisz to np. ręka robi ci się czarna i są błędy grafiki, czy zwyczajnie gra, ale mało fpsów masz?

Żadnych błędów grafiki nie ma, po prostu laguje.

reinstal javy, wgraj optifine (

http://optifine.net/downloads.php

) ustaw wszystko na minimalne, gamebooster ( na necie gdzieś znajdziesz download, program zamyka nie potrzebne procesy które zamulają laptoka)

i to raczej tyle ; 3

Zobaczymy co z tego wyjdzie.

reklama

Opublikowano

To proste. Laptop zapewne posiada dwie karty graficzne - zintegrowaną oraz dedykowaną.

W innych grach automatycznie laptop wykorzystuje kartę dedykowaną jednak Minecraft ma to do siebie, że zawsze mu coś nie pasuje.

Wystarczy, że ręcznie w ustawieniach nVidia (czy jaką tam kartę masz), dla procesu Minecraft'a ustawisz kartę dedykowaną.

Opublikowano

Moze masz jave wersje 32 bit ? Ja tak mialem i jak zainstalowalem wersje na 64 bitowy system to juz ladnie chodzil. Mozesz zainstalowac jeszcze najnowsze sterowniki do karty graficznej jesli nie masz.

Opublikowano

Javę mam 64 bitową. Co do karty graficznej to bardzo możliwe że używa zintegrowanej ale nawet jak zmieniam domyślną kartę na GeForce to i tak w aktywności karty nie pokazuje mi tego procesu.

reklama

Opublikowano

MOD FPSFIKSRER czy cos takiego + optifine i powino być git bo mojang ma dopiero 1.6 da nowa biblioteke ;D

ZAPRASZAM NA SERWER MINECRAFT 1.6.2 Gildie + Frakcje (cuboidy)

Niedługo bd autorskie pluginy ;D

Opublikowano

Wgrałem optifine, odpalam (chyba) na GeForce i wyciągam max 60 FPS. Kpiny jakieś. Zaraz pobiorę te sterowniki ale wątpię żeby coś pomogły bo one są typowo pod Crysisa III.

reklama

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...