Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Karta kredytowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie. Jeżeli np. ktoś ma mój numer do karty kredytowej to co wtedy? Może zrobić coś z taką kartą nie znając żadnych danych osobowych osoby? Mając sam numer i nic więcej. Nawet nie mając karty.

Opublikowano

Karta debetowa czy kredytowa, jak nie zna pinu to raczej nic nie wypłaci. Karte możesz zablokować w 5 minut na stronie banku.

Opublikowano

Wydaje mi się to tak samo paradoksalne, jak panika niektórych osób, że jeżeli podadzą komuś numer konta do wpłaty zaraz je stracą. Ale mniejsza. Nie zna PIN-u, nie zna Twoich danych osobowych. Nie wie nic. To jakim cudem może Ci wyjąć jakiekolwiek pieniądze z konta?

Opublikowano

Tak jak reszta UP .

To jest nie możliwe. Nie znając twoich danych osobowych, nie da rady wejść na Twoje konto, a co dopiero wypłacić pieniądze , spokojnie ;) .

6d17e244dec956b0d1c3e86.jpg
bylem biznesmenem, teraz jestem większym. habemus papam.

Opublikowano

Bez PINu nic nie zrobi. Dodatkowo jak płacisz przez internet kartą a nie przelewem, to i tak musisz podać

• PIN
  • NAZWISKO
  • IMIĘ
  • ADRES ZAMIESZKANIA
  • ADRES MAIL

Jeśli ten ktoś nie zna tego, to nic nie zrobi :)

Opublikowano

nie wszystkie karty czy usługi wymagają wpisania PIN przy zakupie! nawet jesli karta ma przypisany PIN , zależy to od kwoty zakupu. sam czasami kupuję nie wpisując pinu wcale ( mam nowa kartę PayPass )

dane osobowe z karty przy zakupie nie sa potrzebne wcale, wystarczy znać tylko numer karty, CVV i datę ważności karty

dlatego większość kart debetowych czy kredytowych wydawanych przez banki nie umożliwia zakupów przez internet, dopiero karty z numerem CVV2 to umożliwiają tzw Visa Virtual , którą to doładowuje się kwotą potrzebną z konta w razie dokonania zakupu. na odzień karta jest "pusta" bez grosza na koncie. dla odmiany karta ta nie ma chipu czy paska magnetycznego wcale

mając sam numer niewiele zrobi ale jak ktoś ma numer trzycyfrowy z rewersu karty CVV to spokojnie może zrobić praktycznie już zakupy przez internet na ta kartę

większość zakupów dokonywanych przez portale pośredniczące nie wymaga nawet karty, wystarczy znać login i hasło do swojego konta bankowego, z niego to dokonuje się bezpośrednio zakupu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...