Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Gdzie kupić dedyka?Jakie najlepsze pliki serwerowe pod high exp?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam do was takie pytanie jak w temacie, na start chciałbym zaznaczyć że z stawianiem priva to moja pierwsza przygoda tak więc proszę o wyrozumiałość. Po, 2 przeszukałem całe forum i odpowiedzi nie znalazłem na moje pytania. Tak więc:

Chciałbym się od was dowiedzieć na start jaka firma hostingowa jest dobra i jakie oferty dedyków polecacie? Aktualnie patrzyłem na oferty ovh lecz słyszałem że ovh blokuje serwery jeżeli jest na nie ddos. Moje zaplecze finansowe to 300-400 zł na miesiąc.Myślałem na takim dedyku postawić około 500 slotów.

Moje drugie pytanie jest następujące: jakie pliki serwerowe polecacie? Chciałbym stworzyć serwer z wysokim exp rate na którym się liczy dobra zabawa, ponieważ z mojego doświadczenia poprzez granie na różnych serwerach priv praktycznie wszystkie są ustawione na zysku z IS'u.

Chciałbym ogólnie postawić serwer typu divineworld , chodzi mi tutaj o ulepszanie itemów , questy , quizy itp.

A na koniec chciałbym się was zapytać, jakie jest wasze zdanie na temat takiego serwera?Czy myślicie że to dobry pomysł?Gralibyście na takim serwerze? I co wy byście na takim serwerze chcieli by było.

Za wszelką pomoc z góry dziękuje.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

polecam ci pobawić się na serverach hamachi zdobędziesz większą wiedzę na temat stawiania serverów i wtedy pomyśl nad jakimś dedykiem bo tak to kase w błoto wyrzucisz. A co do servera moim zdaniem najciekawsze servery to easy/pvp. Można się na nich dobrze pobawić ;). max lvl 200-225 broni 6/8, zbroi 4/6 bizu 3/4 kilka dungeonów nowych mapek, czeste eventy. Oczywiście grafika broni zbroi odpowienio dobrana bo czasem jak widzę 10 hwangów każdy taki sam tylko przerobiony kolor w paincie to rzygać się chce.

Opublikowano

Na początek polecam OVH. Miałem u nich serwer 8gb, ddosowali go co wieczór i nic mi nie zablokowali :)

Najlepiej zainstaluj od razu BSD 8.3 i na nie wklej pliki terenza (hard exp jak na pl)

Opublikowano

Na poczatek kup sb Vps,zrob pliczki a potem kup na OVH lub Kimsufi.

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

Na poczatek kup sb Vps,zrob pliczki a potem kup na OVH lub Kimsufi.

Właśnie lepiej kupić od razu dedyka w OVH tego najtańszego za 50zł, bo jest o wiele lepszy od VPS w tej cenie :P

Dodatkowo w OVH możesz sobie robić reinstal systemu kiedy tylko chcesz, więc jak coś zepsujesz to możesz szybko zreinstalować (10min) i robisz jeszcze raz.

Moim zdaniem dedyk kimsufi za 50zł to najlepsze rozwiązanie na początek (jest o 20zł droższy od nnajgorszego VPSa :P) a na tego dedyka wejdzie około 150 osób (wiem bo sam go miałem :D)

Opublikowano

A ja tam bym wolal edytowac pliki,clienta na jakims Hamaku,wpuscic na niego kilka osob niech testuja,szukaja bugow

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

Ogólnie to myślałem o wykupieniu właśnie vps'a na start aby wszystko móc na spokojnie sobie porobić na nim, lecz teraz przemyślę to co napisał Asprime o najtańszym dedyku. Także mam pytanie do ciebie Asprime, dlaczego akurat bsd 8.3 a nie 9.1?

Odnośnie ovh kimsufi ile tak na oko by ten dedyk 16gb ram ludzi uciągnął? Ponieważ zastanawiałem się sam nad dedykiem 32gb ram z ich oferty xeon'ów.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...