Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co zmienić w moim komputerze?

szymonidas11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym się Was dzisiaj zapytać co zmienić w moim WOODEN PC, abym mógł w miare zagrać w bf3 na ładnych detalach i żeby mieściło się to w jakiejś cenie, ponieważ mam zamiar sprzedania tego co mam, dołożenia troche kaski i kupienia nowych części.

Płyta główna: Asus M5A78L-M LX V2

Dysk: WDC WD5000AAKS-00V6A0 500GB

CPU: AMD FX-4100 4x3.6GhZ

GPU: AMD RADEON 6790 HD 1GB GDDR5 256bit

RAM: 4GB

Nie za bardzo znam sie na komputerach dlatego nie wiem czy wszystko dobrze opisałem ;). Proszę aby mieściło się to w jakiejś tam cenie bo nie wydam na kompa 5000 bo to mijało by się z celem. Tak żeby tam gpu np. mieściło się w okolicach po 500-700zł..

Opublikowano

Jaki zasilacz ?

Jak już będzie wiadomo to radzę zacząć od procesora, MSI B75 G43 (250 zł) + i3 3220 (450 zł) i już masz 700 zł, do tego sprzedajesz aktualny procesor, płytę i grafikę i kupujesz HD7850 (zależy za ile uda się sprzedać)

Opublikowano

Kurcze zasilacza nie sprawdze bo jestem dzieckiem i mógłbym sobie coś popsuć :(

A jeżeli chodzi o tego procka to i3 z 2 rdzeniami nie będzie kijowy? z tego co wiem gry powoli używają 4 rdzenie.. A nie będę kupował komputera co rok, dwa/

Opublikowano

Nic nie spieprzysz. Wystarczy odkręcić bok onudowy i przeczytac co jest napisane na kwadratowym pudełeczku

A ten i3 to nie jest zły wybór

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Jaki zasilacz ?

Jak już będzie wiadomo to radzę zacząć od procesora, MSI B75 G43 (250 zł) + i3 3220 (450 zł) i już masz 700 zł, do tego sprzedajesz aktualny procesor, płytę i grafikę i kupujesz HD7850 (zależy za ile uda się sprzedać)

Kurcze zasilacza nie sprawdze bo jestem dzieckiem i mógłbym sobie coś popsuć :(

A jeżeli chodzi o tego procka to i3 z 2 rdzeniami nie będzie kijowy? z tego co wiem gry powoli używają 4 rdzenie.. A nie będę kupował komputera co rok, dwa/

Nic nie spieprzysz. Wystarczy odkręcić bok onudowy i przeczytac co jest napisane na kwadratowym pudełeczku

A ten i3 to nie jest zły wybór

Ale to na 100% widać? bo znowu zaczne kopać i spie***** coś..

Opublikowano

Uff.. To co, co polecacie ?

Jaki zasilacz ?

Opublikowano

Za procek, gpu, i mobo, wydoisz jakieś 500-600 zł. Czyli już masz 1200-300.

Więc, kupujesz

GPU

CPU

MOBO

Samsung Corby > Samsung Delphi > Xperia mini pro (sk17i) > Galaxy Mini2.

Opublikowano

Heh, tylko że ten i3 jedzie twojego fx'a w każdej grze.

Opublikowano

Heh, tylko że ten i3 jedzie twojego fx'a w każdej grze.

No może i tak, ale jakoś 2 rdzenie to wydaje mi się że troche mało na te gry które będą za nie długo wychodzić..

Opublikowano

Nie liczą, się rdzenie.

One, przydają się tylko w renderingu.

Opublikowano

Nie liczą, się rdzenie.

One, przydają się tylko w renderingu.

No właśnie a ja mam zamiar nagrywać na youtube... Mój obecny sprzęt pozwolił mi dotychczas na nagrywanie far cry 3 na ultra w 1440x900 na 30fps..

Opublikowano

To weź Phenom 965 BE + Gigabyte GA 970A UD3 + SilentiumPC Fera PRO, razem około 800 zł może mniej, dobry sprzęt do nagrywania po OC

Opublikowano

To weź Phenom 965 BE + Gigabyte GA 970A UD3 + SilentiumPC Fera PRO, razem około 800 zł może mniej, dobry sprzęt do nagrywania po OC

W oc sie nie bawiłem i za bardzo nie chce bo na 100% spale..

PS. A czy jeżeli zbierał bym z wytrwałością i dążył do celu to czy zestaw I5 3570k i radeon7870HD i Asrock z77 extreme4 byłby bardzo dobry do nagrywania i ogólnie grania?

//Używaj opcji edytuj. Następnym razem % - RS.

Opublikowano

Musiałbyś i tak robić oc a to, ze spalisz cos jest mala szansa... Poczytaj na google o tym i skumasz o co chodzi

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

3350P + MSI H61M-P20 - 800zł :E

W tym momencie Phenom jest nieopłacalny, bo wychodzi drożej niż i3 (od którego po O/C jest lepszy), a w tej samej cenie co i5, który jest lepszy tak czy siak.

W oc sie nie bawiłem i za bardzo nie chce bo na 100% spale..

2013r., nie cofaj się 12-14 lat wstecz.

Opublikowano

3350P + MSI H61M-P20 - 800zł :E

W tym momencie Phenom jest nieopłacalny, bo wychodzi drożej niż i3 (od którego po O/C jest lepszy), a w tej samej cenie co i5, który jest lepszy tak czy siak.

2013r., nie cofaj się 12-14 lat wstecz.

Musiałbyś i tak robić oc a to, ze spalisz cos jest mala szansa... Poczytaj na google o tym i skumasz o co chodzi

Ja nie wiem w końcu namieszaliście mi w głowie.. -,- masakra..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...