Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[wxWidgets]Duża biblioteka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ostatnio pomyślałem sobie, że będę tworzył aplikacje okienkowe. Do tego celu wybrałem bibliotekę wxWidgets.

Po wielu próbach kompilacji i uruchomienia tej biblioteki pod CodeBlocks wreszcie udało mi się ją dzisiaj odpalić. Budowanie i uruchamianie w projekcie CB nie przysparza zbytnio problemów. Ale jak odpaliłem ją w normalnym trybie, zażądało dllek. Dwie biblioteki po 100 kB i 1 MB da się jakoś przeżyć, ale zażądało biblioteki wxmsw28ud_gcc_custom.dll, która ma prawie 200 MB! Jakoś nie ima mi się przesyłać prostych aplikacji z aż tak dużą biblioteką. o.O

Więc pytanie brzmi: da się jakoś skompilować dany plik pod wxWidgets tak, by nie żądał tej biblioteki, albo żądał jakoś dużo mniejszą? Od razu mówię, że jakoś nie znalazłem odpowiedzi w google :(.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Też miałem ten moment bycia "confused"... xD

Odpowiedz można znaleźć w goolge "wxwidgest big dll" czy cos.

W codeblocks/mingw/bin/ masz plik strip.exe

Robisz

strip.exe <nazwa.dll>

I dllka zmiejsza sie 1000krotnie.

Pisze boty do gier WWW na zlecenie.

Opublikowano

No, teraz prodżekt ma tylko 10 MB.

Piękne dzięki, kolego :).

Myślę, że nic więcej dodawać nie trzeba.

Zamykam.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...