Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Z komendą w bloku poleceń

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam taki problem, że chciałbym za pomocą command block przeteleportować kogoś w wybrane miejsce (kordy)

Wygląda to tak: /tp @p (przykładowe kordy): 40 60 10. Gdy aktywuje command bock nic się nie dzieje. Próbowałem tez tak:

/tp maksnguyen(mój nick) (kordy). Dalej nic się nie działo. W końcu wpisałem na czacie : /tp (kordy) i pisało że nie odnaleziono gracza.

Czyli jak wpisuje np. /tp maksnguyen 20 40 80 to pisze że nie odnaleziono gracza (myśli że gracz to 20 40 80) prosze o pomoc.

Opublikowano

Komenda na teleportacje tp /tppos [kordy] a potem NIE nick tylko @p - najbliższa osoba @r - Losowa osoba @a - Wszystki osoby Daj plusa jak pomogłem

Opublikowano

Multiplayer czy Singleplayer ?

@up

zalezy czy gra na multiplayer czy na singleplayer.

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

Bukkit ma zryte Command Blocki, więc możliwe że nie będzie działać... Spróbuj najpierw na singlu... Jak nie działa to wiedz że to bukkit :/ (tepanie nie działa, zapewne bo jest anticheat wgrany i tepanie command blockiem uznaje za szybkie przemieszczanie się/latanie).

MjEnSo I minecraft od 3 lat :D

Opublikowano

Komenda na teleportacje tp /tppos [kordy] a potem NIE nick tylko @p - najbliższa osoba @r - Losowa osoba @a - Wszystki osoby Daj plusa jak pomogłem

Wpisuje tak: /tppos [92171713 4000 148830159] @p - dalej nie działa.

Czy jak mam np. w x=958,64305 w y=4,000 z=14800,81720 to mam wpisać /tppos 958,64305 4,000 14800,81720] @p ???

Bukkit ma zryte Command Blocki, więc możliwe że nie będzie działać... Spróbuj najpierw na singlu... Jak nie działa to wiedz że to bukkit :/ (tepanie nie działa, zapewne bo jest anticheat wgrany i tepanie command blockiem uznaje za szybkie przemieszczanie się/latanie).

jest tylko plugin essentials i world edit i world guard

Opublikowano

Czytaj uważnie:

Podkreślę:

bo jest anticheat wgrany.

Kolejnym razem czytaj uważniej :D . Spróbuj:

Spróbuj najpierw na singlu...

Jak zadziała na singlu to będziesz wiedział, że bukkit to czasami "kupa". Miałem ten sam problem.

MjEnSo I minecraft od 3 lat :D

Uczeń
Opublikowano

Musisz w pliku konfiguracyjnym wpisać:

enable-Command-block=true

bez tego nie zadziała :P

Opublikowano

@ UP

Serio?

@TOPIC

W komendzie /tppos nie podawaj koordynatów po przecinku, bo prostu nie przepisuj przecinka ani cyfr po nim.

| Pijawka I | Pijawka II | Pijawka III | MPC User I | MPC User II | MPC User III | MPC Member | MPC Member II | ProUser | MPC Member III | MPC Team | Postmaker | Postwriter |

• 1 rok później...
Opublikowano

Help nie dział mi komenda sammon i pare innych komend a command bloki są wlonczone prosze o szybką pomoc a i na 1 osobywym działa a seerwer jest na 1.7.2 i 1 osobowy tez

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...