Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy jest jakiś bind, który zmieniałaby broń z podstawowej na dodatkową po skończeniu się magazynka?

nojs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, gram w CoD`a 4 już od 2 lat, a niedawno sobie padłem przez to że w AK skończył się magazynek i nie zdążyłem wyciągnąć Deagla, bo reakcja nie jest natychiastowa. Stąd pytanie: "Czy jest jakiś bind, komenda, skrypt, czy inna rzecz która automatycznie zmieniałaby broń z podstawowej na dodatkową po skończeniu się magazynka?". Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Pozdrawiam nojs.

Opublikowano

Czegos takiego chyba nie ma poniewaz to tylko dziala gdy nie ma W OGOLE pociskow w magazynku. Teoretycznie można by było napisac taki skrytp z zapamietaniem ze w ak 180:30 = 6 ale musialbys za kazdym razem wystrzelic 30 pociskow bo skrypt tego nie zapamieta czyli teoretycznie mozliwe w praktyce to nie wyjdzie. Jest tylko cos takiego ale pewnie to znasz.

bind 1 "weapnext; wait 2; weapnext"

szefmarcin.png

Opublikowano

Ten bind używam już od dłuższego czasu, ale on tylko pomaga jak mam jeszcze coś w magazynku lub biegnę. Ale dzięki za pomoc. Ty spec w tym jesteś więc wierzę na słowo i uważam że temat można zamknąć, no chyba że jednak coś da się zrobić.

Może nawet jakiś hack? Gotowy jestem poświęcić się żeby to mieć xD

Opublikowano

Czegos takiego chyba nie ma poniewaz to tylko dziala gdy nie ma W OGOLE pociskow w magazynku. Teoretycznie można by było napisac taki skrytp z zapamietaniem ze w ak 180:30 = 6 ale musialbys za kazdym razem wystrzelic 30 pociskow bo skrypt tego nie zapamieta czyli teoretycznie mozliwe w praktyce to nie wyjdzie. Jest tylko cos takiego ale pewnie to znasz.

bind 1 "weapnext; wait 2; weapnext"

#EDIT: Post praktycznie niepotrzebny, nie pomyślałem o tym, że Mouse1 się przytrzymuje i wykonuje tylko raz do następnego kliknięcia.. Ale można przeczytać :D

Ja bym zbindował na mouse1 vstr cmd i +attack, a na R vstr cmdreset i +reload

cmd miałoby swoich 30 odpowiedników, za 30 razem zmieniałaby się broń

cmdreset ustawiałoby cmd na początkową komendę.

To w wielkim skrócie, w rzeczywistości skrypt byłby pokaźny :)

Znam się trochę na tym i mógłbym to napisać, aczkolwiek jest to trochę żmudny proces.

Skrypt byłby OGROMNY, gdyby jeszcze dodać zmianę broni po skończeniu całej amunicji, bądź gdyby ostatni magazynek miał mniej niż 30 naboi.

Zawsze można napisać program z odpowiednią znajomością assemblera i języka typu C/C++.

WSZYSTKIE PLIKI W CHMURZE DLA MPCFORUM ZOSTAŁY USUNIĘTE. NIE KORZYSTAĆ Z MOICH PROGRAMÓW.

Proszę nie ingerować w moje posty/tematy, w razie potrzeby usunąć całą zawartość. Nie pomagam.

Opublikowano

Dobra, dzięki za pomoc, nie będę cie prosił o wykonanie tego skryptu. Poradzę sobie jakoś. Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...