Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Parametry Do Super nawalania W MineCraft

ProAmatorMC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podajcie mi zalecane wymagania d mc a jak możecie to nawet jakiś link do owego lapka bo o lapka chodzi

Rozumiem że raczej konkretnych parametrów oficjalnie nie ma, ale mnie chodzi oto aby grać na najwyższych(no może 95% :P)

detalach . Pozdrawiam :P

A i żeby coś w miarę taniego bo jak ktoś mi wyskoczy z lapem za 20 tyś to nie dziękuję :P

Opublikowano

Oficjalnych wymagań jak już wspomniałeś nie ma, a Minecraft naprawdę różnie śmiga na różnych komputerach.

No ale, żeby pograć w miarę stabilnie minimum 4GB RAM, Intel Core i3, w miarę ogarnięta grafika.

5465845486.png

Opublikowano

Najlepiej :

Ram 4GB dd3

Karta graficzna 1GB + Najlepiej NVIDIA

Procesor min. 2 rdzeniowy 1.8

Jeśli chcesz grać na parkourach to kup też dobrą myszkę i klawiaturę

#JebacSygnatury

Opublikowano

Mój komp to Intel Dual-Core @1.7 podkręcony na @2.25 . Randomowy ram 2x2 GB ddr2. Grafika nvidia geforce gts 250 1 gb gddr 3 i jakiś zasilacz 500 w. Cena komputera teraz do 1300 zl ok. Fps w mc 120- 150 z optifine i faithful

Wysłane z mojego GT-I5800 za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Napewno chcesz laptopa? Jak tak to polecam jakiegoś dobrego lenovo.

Jak komputer to napisz w dziale Komputery żeby ci złożyli komputer , 2000 starczy :)

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

Nie kupuj gówien z allegro człowieku! Poproś kogoś z działu komputery żeby Ci znalazł ktoś z jakiejś zaufanej firmy...

Poza tym - nie zagrasz komfortowo na lapku w kwadraty... Wszystkie lapki grzeją się jak smoki (no chyba taki, co procek 500mhz ma). Komputer se porządny złóż... Minecraft Ci się kiedyś znudzi i będziesz chciał grać w coś innego. Kup stacjonarkę <3

PS Ten komputer z allegro ma zintegrowaną kartę graficzną tzn. Minecraft jej nie lubi i choćbyś mial intel core i7 3770k to przez tą grafę i tak byś miał na tiny, fast 10-15 fps.

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Opublikowano

hmmm sam mam podobnego laptopa o jakich mowicie 4gb ram 2x2.0 proc, karta 1gb ale tylko w domysle, bo tak naprawde sa dwie po 512 mb dedykowane do procesora.

sprawa prosta, przegrzewanie się laptopa jest codziennością ;D jesli masz monitor i klawiature (myszy nie licze bo i tak musiałbys kupic) w cenie laptopa dostalbys duzo lepszy komp, a wiemy ze mało kiedy komputery maja problemy z przegrzewaniem a mozliwosc wymiany jakich kolwiek czesci jest duzo wieksza.

jesli to ma byc laptop do grania w mc ta toshiba wydaje sie jak najbardziej ok

Opublikowano

ok dzięki za tą radę (up) ale jak by mi się znudziło (tak jak mówił 2x up) to bym sb pograł w jakiegoś nfs'a albo jakieś fajne (lepsze gry) . A z tym laptopem jest taki problem że zbyt często się przemieszczam żeby to był stacjonarny, a zbyt długo siedzę w internacie (bo tam mieszkam) i poza nauką też chcę sobie trochę popykać

:)

i jak możecie (na litość boską) to podajcie jakieś linki :P

Opublikowano

@UP
Ja osobiście polecam (do 2000zł) laptopa Samsung RV511 S04-PL. Sam owy sprzęt posiadam i powiem tyle - jest dobry. W minecraft przy normalnej odległości renderingu, oraz grafice na fast wyciąga ok. 70-90fps. Przy far i fast jest ok. 40-60. A przy far + fancy wyciąga od 25fps do 35fps, natomiast przy fancy + normal 35-60fps. Można spokojnie na nim grać. Daje rade nawet nagrywać komfortowo, ponieważ niżej niż 40fps nie idze zejść (na normal + fast). Inne gry też idą (FC3 - low + 800x600 = 20/25fps - można grać :D, LoL 40-60fps, Sims3 też coś koło 40fps), więc można grać. Polecam dokupić coś, żeby go na tym postawić, bo strasznie się grzeje.

SPEC:
IntelCore i5 M480 2,67GHz

Nvidia GeForce 315m

3gb ramu

HDD 300gb

Linków nie znalazłem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...