Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z GM Mode ON oraz z dodaniem obrazku GM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam 2 problemy jak w temacie.

1.Problem z aktywowaniem komend GM.

Wszedłem przez WinSCP na serw z plikami i oglądając filmiki kazali usr>rain... a umnie nie ma Rain.

Pliki serwerowe By Takinieśmiały znalazłem usr>home>game i tam mam pliki channel1, channel2, chalnnel99 i inne, w plikach CONFIG pozmieniałem z #TEST_SERWER1 na TEST_SERWER1 usuwając "#" i tak w każdym channel'u. Mogłem też aktywować w grze poprzez komendę /e test1 ale mi nie działa.

Prosze o pomoc.

2.Drugi problem polega na tym, gdy próbuje dodać znaczek "GM" widoczny nad postacią.

Wypakowuje pliki locale_pl dodaje obrazki robie tam ustawienia pakuje dodaje do serwa i nie widać ;/

W filmikach odrazu niektórym było widać "GM" po zrobieniu konta w Navicat. Jednak u mnie to nie działa

a ustawienia w Navicat mam takie:

Common --> GmHost --> i tu moje ip z końcówką .100 czyli 25.85.214.100

GmList --> przy mName dodałem "[GM]" przy nicku np. [GM]Nick ip takie samo z koncówka .100 no i

ustawione na IMPLEMENTOR

I jeszcze w zakładce Player --> przy nicku też dodałem [GM]Nick

Po wejściu w gre widać tylko [GM]Nick a nad postacią żadnego obrazka. Help co robić ?

Pliki serwerowe By Takinieśmiały.

tumblr_me3px1cAsX1rll4sdo1_500.gif                                                             

Opublikowano

Tak, ale to nic nie dało. Nie wiem czy pliki by taki_niesmialy nie mają zablokowanego gm mode on czy co ;p a co do obrazka nadal nie widać ;/

Opublikowano

"Moze reboot pomoze" - thx pomogło komendy działają tera tylko znaczek GM nie widać , może coś zle zrobiłem ???

Opublikowano

Na pewno w gmlist ustawiles prawa "IMPLEMENTOR" ?

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

zawartosc sysser daj o ile wina lezy po str clienta.

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

Tak na 100% mam ustawione, nie wiem co zrobić ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...