Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

VPS słowne (literowe) IP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, od razu mówię że nie jestem jakoś super ogarnięty w VPS'ach ale coś tam ogarniam, i mam takie małe pytanko, czy idzie zrobić coś żeby np. zamiast (powiedzmy wchodząc na minecraft albo teamspeak3) zamiast powiedzmy wpisywać "123.45.678.90:12345" to wpisać np coś takiego: "sabatserv:12345"

Da rade to zrobić??

Opublikowano

dot.tk robisz konto, potem podpinasz dane ip pod wybrana domene(jaka chcesz) i twoje ip pozniej to np tralallaa.tk (najlepsze chyba darmowe rozwiazanie)

świat jest mój więc niech daje mi to, czego chce

1758318.jpeg

Opublikowano

Dobra wlazłem tam, zarejestrowałem domenę i wprowadziłem jako DNS moje IP i co od teraz wpisując np. "sabatserv.tk" jaki ip do ts3 to mnie będzie łączyć??

no mam problem mały

Mianowicie przez pierwsze 5 minut to działało, a teraz ni *uj, wybieram darmową na 12 miesięcy sabatserv.tk potem wybieram opcje free DNS tk czy jakoś tak, podaje ip i za pierwszym razem połączyło, ale potem to już raczej nie.

Edit

Ale wiecie co?? ja jestem mega tępy, napisze do tych co mi hostują o zmianę dns i co ja się tu będę pier**olił ??

Opublikowano

Dobra, teraz tak tamci mi nie chcą tego zmienić (odpisali: To musi Pan nazwe hosta ustawić na VPS, ale mało z tego rozumiem) i tu zaczynają się schodki, bo już się zgubiłem co ja mam zrobić, jak ktoś może pomóc to był bym wdzięczny.

System linux debian lenny 6.0 amd 64

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...