Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem ze szkłem na Default wygląda to tak CLICK, a na Faithful 64x64 wygląda tak CLICK. Chciałbym żeby na Faithful 64x64 wyglądało tak samo jak na Default. Chodzi mi o to ze jako jednosc.

Opublikowano

Hmm a może posiadasz OptiFine?
W OptiFine jest też taka opcja, może przez przypadek ją włączyłeś.

A jeśli to przez TexturePack w co szczerze wątpię, to musiałbyś zmienić tą texturkę w nim na domyślną. ;)

5465845486.png

Uczeń
Opublikowano

To wysoka rozdzielczość texturek :P w texturach 8x8(default) masz 8 pixeli na 8 pixeli wymiary a 64x64 64 pixele na 64 pixele, co daje dość duże możliwości tworzenia textur :D ja stawian na textury, musisz się pobawić w plikach texturek i podmienić img szkła z 64x64 na 8x8 :D

Opublikowano

Teraz w wersji 1.5+ łatwo jest nadmieniać textury . Wchodzisz w bin ---> minecraft.jar za pomocą winrara ---> textures ---> blocks ---> i szukasz glass ---> kopiujesz ---> wchodzisz w texturepacks ---> faithfull ---> textures ---> blocks ---> i szukasz glass ---> wklejasz ---> po sprawie

Może są błędy, pisałem na szybko nie patrząc na ortografię :D

skcg.png

by kml14

Opublikowano

Nie jestem pewien bo się nie bawiłem

wchodzisz w minecraft.jar odpalasz plik terrain gimpem/paintem wycinasz szkło.

wchodzisz w faithfulla otwierasz terrain gimpem/paintem i wklejasz na miejsce tamtego szkła szkło z Default.

Lub up

Uczeń
Opublikowano

Sorry, że pytam, ale po kij ci texturka z 8x8 jak na 64x64 to wygląda o wiele lepiej? :

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mam problem ze szkłem na Default wygląda to tak CLICK, a na Faithful 64x64 wygląda tak CLICK. Chciałbym żeby na Faithful 64x64 wyglądało tak samo jak na Default. Chodzi mi o to ze jako jednosc.

Brawo dobre pytanie u mnie tak samo.

nie mozna przecierz frac na 16x16

Opublikowano

Głupoty chłopakowi mówicie :D. Musi włączyć teksturkę w gimpie i poprawić co mu się nie podoba ;)

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

vvv Potrafisz tworzyć serwer? Sprawdź! vvv

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...