Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

C2D temperatury

Haitz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam podkręciłem core 2 duo e7200 z 2.53 do 2.85 i temp w wykorzystaniu 100% to ok 65st na każdy rdzeń. I teraz pytanie:

Czy to są odpowiednie temp dla tego proca?Czy dam rade jeszcze wycisnąć 3ghz?

Chłodzenie BOX

graphic.png

Opublikowano

Nie rób więcej OC, bo może ci się usmażyć. Ewentualnie możesz zrobić okno w obudowie i tak żeby to gorące powietrze wywiewał.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Czyli zostawić tyle? Co jakiś czas temp spada do 61 w ogóle nie przekracza 65. Dodaję że cały czas włączony jest Orthos więc przez już 15min mam wykorzystanie 100%

EDIT: W Orthosie pisze "Self-test 1024K passed!" czyli raczej zaliczyłem.

EDIT2: Temp nie przekroczą raczej 70 stopni gdyż na chwilę jest 66-67 i z powrotem 62-64

graphic.png

Opublikowano

Za dużo jak na ten procesor, zmień pastę, załatw lepsze chłodzenie, może otwórz obudowę. Przy tak małym OC to ogólnie za duże temperatury

Opublikowano

Za dużo, czyli?

-Zaraz się spali

-Skrócona żywotność

-Bardziej spadek niż przyrost wydajności

Edit: Wcześniej temp w stresie to było 61 stopni bo pasta nie była zmieniana przez 5 lat xD do gimbazjum kupuje nowego, więc czy zmniejszyć do tych 2.60-70?

graphic.png

Opublikowano

Nie pytaj ile powinna mieć tylko przeczyść wszystko dokładnie, jak box to pałeczką do uszu kurz jakoś wyciągnij, zmień pastę termoprzewodzącą

Opublikowano

dobra poczyściłem szybko obiniżyłem taktowanie na 2.65ghz i max temp to 65 więc chyba powstrzymam się od oc tego proca. Niedługo zmieniam kompa więc pasty nie kupuje. Dzięki za odpowiedzi do zamknięcia wracam na standardowe 2.53\

EDIT: Napięcie 1.18235V nie pamiętam dokładnie ale było to właśnie ok 1.1823V

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...