Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Komenda na przywitanie?

morsiu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znacie moze jakas komende, ktora wita gracza od razu po wejsciu do gry?

Jakim programem najlepiej zarzadzac serwerem? Uzywam modernrcon ale w tym programie nie ma chyba takiej mozliwosci.

Opublikowano

BigBrotherBot / CoD RconTool.

Do przywitania można napisać prostą modyfikację, aczkolwiek jeśli to niejedyny bajer, który chciałbyś mieć jak w innych serwerach, to polecam BigBrotherBot.

#EDIT: O ile się nie mylę, PB też ma taką opcję, spróbuj:

pb_sv_task 5 99999 "say Welcome on my server"

WSZYSTKIE PLIKI W CHMURZE DLA MPCFORUM ZOSTAŁY USUNIĘTE. NIE KORZYSTAĆ Z MOICH PROGRAMÓW.

Proszę nie ingerować w moje posty/tematy, w razie potrzeby usunąć całą zawartość. Nie pomagam.

Opublikowano

Jeżeli masz serwer na pukawce to szybszym rozwiazaniem od B3 jest ManuAdminMod, poniewaz mozna go zainstalowac z automatu. W sumie B3 to tylko dla bardziej zawansowanych uzytkownikow ktorzy chociaz troszki kumaja inglisz i kod.

szefmarcin.png

Opublikowano

Jeżeli masz serwer na pukawce to szybszym rozwiazaniem od B3 jest ManuAdminMod, poniewaz mozna go zainstalowac z automatu. W sumie B3 to tylko dla bardziej zawansowanych uzytkownikow ktorzy chociaz troszki kumaja inglisz i kod.

Zapomniałem o tym, ale to prawda, ManuAdminMod opiera się na PHP i jest bardzo łatwy do odpalenia (nie trzeba mysql, a każdy vps posiada zainstalowany php - linux i win).

Często jednak, jeżeli serwer posiada się na hostingu od gier, instalacja programów 3rd party jest odpłatna bądź w ogóle niemożliwa.

@OP: Dlatego jeżeli jedynym dodatkiem potrzebnym ci na serwerze jest przywitanie, radzę spróbować w 1 kolejności (o ile masz włączone) PunkBuster i jego komendy, w 2 RconToola (Tylko na Windowsa i musi być włączony cały czas).

Za to w 3 kolejności możesz mnie poprosić o napisanie krótkiej modyfikacji (jeżeli posiadasz już zainstalowany mod typu promod etc. to nie będzie problemu, gorzej gdy masz czysty serwer).

WSZYSTKIE PLIKI W CHMURZE DLA MPCFORUM ZOSTAŁY USUNIĘTE. NIE KORZYSTAĆ Z MOICH PROGRAMÓW.

Proszę nie ingerować w moje posty/tematy, w razie potrzeby usunąć całą zawartość. Nie pomagam.

Opublikowano

Zainstalowałem ManuAdminMod program działa tylko nie wiem jak zrobić, żeby konsola pisała jak wejdzie nowy gracz zakaz używania Marty itp wie ktoś może?

Opublikowano

config/config.cfg

member = "^2Welcome <GROUP_NAME> ^7<PLAYER_NAME>^2"
user = "^2Welcome <GROUP_NAME> ^7<PLAYER_NAME>^2"
default = "^2Welcome <GROUP_NAME> ^7<PLAYER_NAME>"

Opublikowano

Gotowego pliku konfiguracyjnego NIE MOŻNA wrzucić. Zawiera on dane prywatne (RCON etc.).

Musisz sam odszukać folderu config, a następnie w nim otworzyć za pomocą notatnika plik o nazwie 'config.cfg'.

Pod wierszem '[welcomemessages]', znajdziesz owe linijki wklejone przeze mnie.

Następnie edytujesz:

master = "^1ATTENTION: <GROUP_NAME> ^7<PLAYER_NAME>^1 has joined the game!"
admin = "^1<GROUP_NAME> ^7<PLAYER_NAME>^1 has joined the game!"
member = "^2Welcome <GROUP_NAME> ^7<PLAYER_NAME>^2"
user = "^2Welcome <GROUP_NAME> ^7<PLAYER_NAME>^2"
default = "^2Welcome <GROUP_NAME> ^7<PLAYER_NAME>"

whisper = 1

master: Zarządca serwera

admin: Administrator serwera

member: Członek (po wpisaniu !register, dany gracz zostaje członkiem)

user: Normalny gracz

default: Gdyby ktoś nie miał żadnej z powyższych rang, to pokaże się to.

whisper = 1 (Pamiętaj, aby zmienić na tą wartość!)

Przykładowe wiadomości:

PL:
"^2Witaj <GROUP_NAME> ^7<PLAYER_NAME>^7! Na tym serwerze stanowczo zakazuje się użycia perków typu Marty. Ich wykorzystanie będzie karane"

EN:
"^2Welcome <GROUP_NAME> ^7<PLAYER_NAME>^7! Perk named: Marty is highly restricted, and the abuse will be punished"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...