Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Essentials (Rangi)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam problem z pluginem essentials, otóż mam plugin permissionsex, wszystkie potrzebne permisje itp.

Dodaje sobię np. range Administrator, mam wszystkie uprawnienia ale...

Gdy wchodze na serwer i coś napiszę wyświetla się takie coś:

<Inchant> Bez rangi, bez niczego tylko nick, korzystam z Essentials Chat, a w nim mam to:

format: '[&7{GROUP}&7] {DISPLAYNAME}: {MESSAGE}'
  format: '{DISPLAYNAME}: {MESSAGE}'

Może ktoś wie w czym błąd ? Gdy robie reload serwer lub wylaczam i włączam go , a np. chcialem coś zmienic w config.yml, a gdy to zrobilem to zmienialo się tylko w config.yml, ale w grze juz to się nie zmienialo.
Prosze o szybka pomoc.
Opublikowano

Dobrze, ale gdy np. mam ustawione range domyślną gracz i nowy ktoś wejdzie na serwer to iChat lub mChat ustawią automatycznie mu tą range ? tzn. nie z permisjami, tylko zeby przed nickiem było [Gracz]

Opublikowano

iChat i mChat są tylko od wyglądu chatu, m.in. Od rang. One jednak rang nie nadają, tylko sie wyświetlają. Permissionsex samo nada rangę z permissions, a jeden z tych pluginów je wyświetli ;). Czyli w skrócie: tak, jeśli będziesz miał iChat/mChat rangi będą działały ;)

381911453317091771709.png
by ja.

Opublikowano

Wszystko samo sie powinno zrobic, ale usun essentialschat. Ew napisz tutaj, jak bedą problemy. Najpierw użyj iChat ;)

381911453317091771709.png
by ja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...