Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy serwer minecraft

Endrju23

24 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakiego typu serwer zrobi? ?

• Survival + frakcje
      3
    • FB
      8
    • Hardcore - Non-Premium
      4
    • RPG
      4
    • Inne - napisze w temacie
      4
    • Areny, pvp, parkour, SG itp. itd.
      1
  2. 2. Je?li bym zrobi? taki serwer, to zagra?by? na nim ?

• TAK
      8
    • NIE
      4
    • MO?E
      12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od niedawna planuję założyć dobry serwer minecraft, jednak nie wiem jaki to ma być tym, więc wybór pozostawiam wam, czekam również na pytania.

Byłbym wdzięczny również gdybyście dawali jakieś ciekawe propozycje co do serwera.

regular-banner-3.png

Opublikowano

@UP - posiadam już serwer SkyBlock, niestety gra tam mało graczy :( i serwery SkyBlock ostatnio tracą na popularności.

regular-banner-3.png

Opublikowano

To, ze masz SkyBlock'a, nie znaczy ze gracze będą grali. Serwer musi być oryginalny oraz dobrze rozbudowany i zagospodarowany. Ten typ serwerów nadal jest popularny ;)

381911453317091771709.png
by ja.

Opublikowano

Tak wiem, ale chodzi o to że z obserwacji wynika że trochę bardziej popularne są inne typy serwerów, ale nie rozmawiajmy tutaj o moim SkyBlocku, tylko o nowym serwerze :D

regular-banner-3.png

Opublikowano

FB - lecz co jakiś czas musisz dodawać nowe atrakcje by gracze mieli czym się zająć oraz dbać o ekonomię serwera.

Members ---> Pro User ---> Postmaker ---> Black Member ---> MPC Champion ---> MPC Gold Member ---> MPC Winner

Opublikowano

Dokładnie jakie atrakcje ? Tak wiem eventy, parkour, ale co jeszcze ? Vipy będą.

Mam jeszcze pytanie.

Jaki dokładnie spawn na FB ?

Może takie małe miasteczko, z bazarem itp. chyba że macie jakieś inne swoje propozycje.

regular-banner-3.png

Opublikowano

Atrakcje np: Dodatkowa mapka z Survival Games

albo: Labirynty, albo codziennie np o 18:00 w mieście będzie się spawnował boss i z którego poleci jakiś fajny itemek

Miasto to tak jak napisałeś :

Jakieś miasteczko z działkami obok jakiś sklep z jedzeniem itp za pieniądze z pluginu

#JebacSygnatury

Opublikowano

Zrób coś stylu średniowiecza dzielone na bitwy plemion itd. Podziel to na 2 Państwa ,które budują się od początku i zdobywają ziemie np. w Wojnach. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...