Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam]Pare pluginow w 1 temacie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko.

Skoro pomogliście takiemu ciemniakowi jak ja i do tego zrozumiałem to, to może teraz też mi pomożecie ?

Wybaczcie za źle podaną nazwe tematu.

Pare pytań:

1. Jak Zrobić żeby gracze nie mogli niszczyć danego miejsca (mam na myśli spawn i jego okolice)

2. Jak Zmienić limit zespawnowanych mobow ? (komenda np: /spawnmob zombie 100) chce zespawnowac 100 a moge 10max. (potrzebuje tego na eventy) Znalazłem sam w essentials/config.yml

3.0. Jak zrobić żeby gracze mogli się bić dopiero za czerwona linią ? (jest spawn a do okoła niego czerwona wełna, jak zrobić żeby dopiero za nim mogli się bić?)

3.1. Chce zrobić malutka arene pvp, jak zrobić żeby na niej mogli się bić ?

4. Jak wyłączyć komende /back dla graczy jak i zarówno vipom ?

Jak będę potrzebował jeszcze w czymś pomocy to dopisze tu w temacie.

PS. dodam tak jak w powszednim temacie: Jestem jeszcze ciemny w zarządzaniu serwerem minecraft. (serwer postawiony na OwnServer.pl

Opublikowano

Banalne... zobacz na youtube do punktu 1. potrzebne Ci jest world guard i world edit

Opublikowano

Thx Risen, postaram sie to zrobić.

KaBenPL, dla ciebie niech to będzie banalne,ale dla mnie nie i czytaj uważnie: "jestem jeszcze ciemny w zarządzaniu serwerem minecraft"

Opublikowano

Jak wylaczyc komende /back dla graczy i vipow?

Po prostu nie dawaj im permission do uzycia tej komendy

Wpisz w permissions:

- -essentials.back

Jeżeli oczywiście korzystasz z tego pluginu. Dodanie dwóch minusów powoduje to, że blokuje komende.

szygavinceeditiong.jpg

Opublikowano

Wpisz w permissions:

- -essentials.back

Jeżeli oczywiście korzystasz z tego pluginu. Dodanie dwóch minusów powoduje to, że blokuje komende.

O tym to nie wiedzialem, ale juz wiem i napewo mi to ulatwi ustawianie roznych permission Thx :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...