Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ping na 1 serwie i ping na 2.

DeViNAK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Znowu mam problem z pingiem. Gdy gram na polskiej serwerowni to mam ping 100+ a jak gram na ruskiej/niemieckiej/francuskiej to mam ping 20-30. O co chodzi? Nie rozumiem. Chyba jak host jest dalej to powinienem mieć większy ping, czyż nie?

Opublikowano

Wiesz zależy też jaki to host ^ ^ Gdzie mają ulokowane maszyny i tak dalej.
Kiedyś miałem serwer na zabijace w lok. Kraków. Ja miałem pingi 20-40, a ci z północnej części Polski nawet 140 - ale nie wpływało to na komfort gry znacząco.

>>>>>>b_350_20_323957_202743_F19A15_111111.png<<<<<<

Opublikowano

Z czego masz neta? Sprawdź ping na speedtest.pl. Jeśli dzieje się tak od czasu do czasu, to jest to wina dostawcy.

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Opublikowano

@Costa1500 Mam neta z Cyfrowego Polsatu. Od czasu gdy połączyli się z Plusem są takie problemy z pingiem. Ping taki od czasu do czasu nie jest. Po prostu jak gram na serwerze który nie jest polski mam ping 20-30 a jak gram na polskich to 95-300

Opublikowano

Sprawdź ping na

speedtest.pl

Jeśli jest większy niż 60-70, to nie zostaje ci nic innego jak zadzwonić do dostawcy, żeby ogarnęli ci ten ping. Najpierw pewnie powiedzą ci, że masz odłączyć i podłączyć router i jakieś inne badziewia, które tak na prawdę nic nie pomagają (ach ci "informatycy"), powiedz, że już odłączałeś i nic to nie dało. Będą gadać ci tak przez 10min i jak nic nie pomoże, to kogoś do ciebie przyślą w tygodniu pewnie.

ou7821.jpg

Opublikowano

Ping 179 na tym speedtescie..... Jeszcze kiedyś trzymał się od 30 do 70...

Zadzwoniłem tak jak kazałeś. Powiedzieli, że nic z tym nie mogą zrobić bo nie potrafią. Pięknie, kurwa. Pięknie. A za rok czasu dopiero umowa się kończy a karę trzeba 800 zł zapłacić.

Moja szybkość to 21Mb/s więc nie sądzę, że powinienem mieć taki ping. Ma ktoś jakiś pomysł? Na steamie bede miał większy ping czy mniejszy? Nie wiem czy to pomoże ale na steamie pobierają mi się gry w szybkości 400-700KB/s. Chrome dziad pobiera z szybkoscia 150 :(

@edit. Zrobiłem test jeszcze raz. Wynik: http://www.speedtest.pl/test/57837049

@edit2. Tak z ciekawości zrobiłem jeszcze raz: http://www.speedtest.pl/test/57837525

Co się tu kuźwa dzieje...

Opublikowano

Ewidentnie wina dostawcy. Skoro nie potrafią nic zrobić, to powinieneś zerwać umowę. Nie ma bata, żeby kara wynosiła aż tyle 0.o. Poczytaj dokładnie w regulaminie.

ou7821.jpg

Opublikowano

Przepraszam. Kara wynosi 700 zł. Nie ma żadnych innych pomysłów? APP Booster trochę pomógł i powyłączał zbędne procesy co żarły neta. Innych już nie mam.

Opublikowano

hmm, skoro masz w umowie 21mb a masz na speedteście taki ping to nie ma bata - nie wywiązują się z umowy i nie sądzę żebyś musiał płacić kare.

Ja na moim 2mb mam ping 14 więc 100% ich wina.

malpasyg.png

Opublikowano

To wina hosta.

Żadna wina hosta, bo na każdym serwerze tak ma...

No to mam zadzwonić do nich, że się nie wywiązują z umowy a potem co? :(

"Zaszantażuj" ich, że jeśli nie naprawią ci pingu, to zerwiesz umowę i pójdziesz do konkurencji.

ou7821.jpg

Opublikowano

Sami do mnie zadzwonili i powiedzieli, że kogoś przyślą. Jeżeli nic nie zrobią to zrywam umowę. Mam jeszcze 400 zł do uzbierania..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...