Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Windows XP Rozdzielczość Ekranu

Shiniox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam problem z komputerem.

Widzę tylko 1/4 ekranu. Rozdzielczość jest ustawiona na najwyższą. Nie idzie tego zmienić przez jakiś tam program od NVidii ani po prostu w windowsie zmieniając rozdzielczość.

jak to naprawić? Wszystko było dobrze, ale komp się ściął i po włączeniu już tak jest.

Z monitorem jest raczej wszystko dobrze bo jak się włącza windows to wszystko jest w porządku.

Wystarczy żeby dało jakoś się oddalić ekran 4 razy xdd

Proszę o pomoc. Będą lajki.

Opublikowano

w awaryjnym uruchom, menedżer urządzeń i wywal wszystkie monitory jakie masz na liście ( usuń )

jak nie pomaga wywal sterowniki do grafiki , po restarcie zainstaluj jeszcze raz

nie ustawiaj najwyzszej jaką widzisz w ustawieniach tylko ustaw taka jaka jest rozdzielczość monitora

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Dobra, masz like.

Ale mam dalej problem. Co jakiś czas znowu się tak dzieje. Czyli np jest wszystko dobrze, nic nie ruszam i po chwili znowu się tak przestawia ekran. Co może to powodować ?

Dodatkowo jak restartuję komputer to widzę wszystko na ekranie, czyli te napisy białe na czarnym tle jak się ładuje, ale jak dojdzie do ładowania windowsa to po chwili tak jakby monitor tracił sygnał i jest czarny ekran, chociaż w tle komputer dalej się włącza.

Jak restartuję kompa to kilka razy jest tak samo a w koncu się włączy.

Wiecie może co jest przyczyną ?

Opublikowano

Chyba Asus MB19 o ile dobrze sprawdziłem.

Tak wygląda jeśli wam coś to mówi xD

asus-mb19se.jpg

Aktualnie znowu mi się tak zrobiło :P

Opublikowano

wejdź tu :

http://www.whatismyscreenresolution.com/

i nastaw na taką rozdzielke jaką dostałeś na stronce

Tylko, że ja mam na takiej. I działał mi na takiej 7 lat :D A teraz co jakiś czas się przestawia i pomaga tylko kilka restartów kompa....

Ogólnie z tego co zauważyłem w 4/5 przypadków dzieje się to podczas gry w lola...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...