Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

2 "dodatkowe" godziny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No więc sprawa wygląda tak chodze do 1 tech a mój wychowawca to psychol i chce w ten pon zrobic 2 dodatkowe godziny (za częste opuszczanie wdż) lekcji na które mamy jak on mówi "obowiązkowo przyjsc" Sprawa wygląda tak ze tego dnia mamy 8 godzin w szkole i jeszcze kurwa 2 chce wjebac to w sumie bedzie juz 10 godzin czy to jest dopuszczalne?Czy ma prawo zrobic dodatkowe lekcje jeśli nie ma tego w podziale godzin a rodzic nie ma o tym pojecia?

W skrócie czy ma prawo zrobić takie 2 godziny ( zapewne ma) ale czy ma prawo nam nałożyć obowiązek chodzenia na nie?(Wydaje mi sie ze norma godzin to 8 pozatym tych lekcji które sobie ubzdurał w podziale nie ma)

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

U nas obecnośc będzie sprawdzana a jak ktoś nie przyjdzie to pewnie jakiś telefon do rodzica itp itd same problemy a w bezpośrednią wojne samemu iśc nie warto bo ciul ze wychowawca ale uczy mnie niektórych ważnych rzeczy jak Instalacje Elektryczne :C.Tutaj jak juz nie isc to cala klasą.To nie jest jak godzina dodatkowa dla chętnych tylko 2 godziny przymusowego siedzenia a w podziale godzin tego nie ma on sobie od tak to rozkazał a siedzenie na 10 lekcjach mi sie nie widzi (w sumie każdemu z nas)

Opublikowano

Nie zabiją nawet nie chodzi o telefon ale adresu nie zmienie jak przyjdzie list a to taki pojebany chłop ze jak sie z rodzicem nie wstawisz to ze straza miejska podjedzie xD.

Nikt na to nie idzie tylko sęk w tym czy on moze od tak nam dodac przymusowo 2 godziny bez zgody dyrektora itp itd

Opublikowano

Nauczyciel MOŻE zrobić dodatkowe lekcje, ale nie ma prawa zmuszać Was, abyście na nich byli. Z tą sprawą powinniście udać się do dyrekcji, bo według mnie to jest nadużywanie swojej władzy. Twoje/Wasze niechodzenie na WDŻ to indywidualna sprawa każdego i każdy będzie się z niej rozliczał na koniec roku. Nauczyciel jedynie może pozwolić Wam nadrobić godziny na dodatkowych zajęciach, ale nie macie obowiązku na nich być, bo jesteście już po lekcjach.

Opublikowano

To jest technikum, w technikum moga o 50% wiecej nauczyciele niz w gim, to jest normalne.

Moze Ci powiedziec to ty przeszyedles do tech czy do gim ?

Pewnie ze moze zrobic, bez zgody dyrektora nawet. Dyrektorowi zrozumie to ze opuszczaliscie godziny i jeszcze poprze te 2 obowiazkowe.

Lepiej idz jesli nie chcesz miec listu w domku, jesli jest naprawde pojebany to nie kusic losu bo mozesz szybciutko nagane zalapac :D

Tak bylo u mnie

Opublikowano

Każdy nauczyciel może zrobić dodatkowe lekcje itd.. ale nie może Wam kazać na nie chodzić. Są to lekcje "dodatkowe" i jeżeli rodzic o tym nie ma pojęcia, a zmusza Cie do chodzenia, to powiedz to rodzicom i niech przyjdą do szkoły, z Nim porozmawiać .

6d17e244dec956b0d1c3e86.jpg
bylem biznesmenem, teraz jestem większym. habemus papam.

Opublikowano

U nas obecnośc będzie sprawdzana a jak ktoś nie przyjdzie to pewnie jakiś telefon do rodzica itp itd same problemy a w bezpośrednią wojne samemu iśc nie warto bo ciul ze wychowawca ale uczy mnie niektórych ważnych rzeczy jak Instalacje Elektryczne :C.Tutaj jak juz nie isc to cala klasą.To nie jest jak godzina dodatkowa dla chętnych tylko 2 godziny przymusowego siedzenia a w podziale godzin tego nie ma on sobie od tak to rozkazał a siedzenie na 10 lekcjach mi sie nie widzi (w sumie każdemu z nas)

Ciekawe do kogo będzie nawijał na tej 9 i 10 lekcji, nawet jak będziecie to przypuszczam że nikt nie zauważy że ten typ do klasy wszedł i coś pierdoli.

BTW mi się wydaje że jeśli nauczyciel organizuje dodatkowe lekcje obowiązkowe to pierwsze musi to uzgodnić z dyrekcją.

Opublikowano

sprawa jest prosta - dziennik przewiduje maksymalnie 8 godzin lekcyjnych (chyba że się pozmieniało przez 3 lata^^) więc gdzie te (nie)obecności wpisze?

polecałbym rozmowę z nauczycielem, a jeżeli nie pomoże z dyrekcją ale po tonie wypowiedzi widzę że z kulturalnym załatwieniem sprawy możesz mieć problem więc...

tak siedź 10 godzin, albo miej to w (_!_), obecności przecież nie wpisze bo i gdzie xD

Opublikowano

Nikt na to nie pojdzie to jest pewniak klasa jest zgrana nikogo nie pojebało.

To jest technikum, w technikum moga o 50% wiecej nauczyciele niz w gim, to jest normalne.

Moze Ci powiedziec to ty przeszyedles do tech czy do gim ?

Pewnie ze moze zrobic, bez zgody dyrektora nawet. Dyrektorowi zrozumie to ze opuszczaliscie godziny i jeszcze poprze te 2 obowiazkowe.

Lepiej idz jesli nie chcesz miec listu w domku, jesli jest naprawde pojebany to nie kusic losu bo mozesz szybciutko nagane zalapac :D

Tak bylo u mnie

Myśle ze dyrektor nie bedzie popieral 10 godzin w szkole ;)

Opublikowano

Nie idź, najwyżej dostaniesz uwagę. Jeśli zadzwonią, to rodzice zrozumieją.

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...