Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Najczęściej popełniane błędy przez snajperów

qV3rt0s

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Snajperzy nie popełniają błędów.

Przynajmniej ja nie :P

Ale u nowicjuszy to to, że się pchają w tak oczywiste miejsca, że aż boli

na hotel, dźwig itd.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Nie wiem, czy to potrzebny temat, ale jak dla mnie to:

- siedzenie w jednym miejscu przez pół rundy, camp spot się zmienia po 5 killach, chyba, że umiesz się schować i jesteś szybszy od innych

- granie M95 czy M82 na bliski dystans

- stawianie claymore'ów zaraz obok siebie

- kampienie na otwartym terenie

Jest tego sporo, może sobie coś przypomnę.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Snajperzy nie popełniają błędów.

Przynajmniej ja nie :P

Ale u nowicjuszy to to, że się pchają w tak oczywiste miejsca, że aż boli

na hotel, dźwig itd.

to nie są oczywiste miejsca dla nowicjuszy, jeżeli umiesz robić dobre uniki, cały czas praktycznie jesteś w ruchu i lubisz pobijać rekordy na odległość, to właśnie dźwig czy najwyższy możliwy budynek jest do tego.

a8ac30e6.png

Opublikowano

Dla mnie najlepsza jest plaża na A na omanie.

Nikt mnie nie widzi a ja właśnie ściągam takich prosów z dźwigu czy na D albo hotelu na heda...

Kolejny debilizm, to to, że często jesteś tak zapatrzony w campienie, że nie zauważasz, że przejęli ci flagę na kt jesteś, ale to już jest hard :P

Opublikowano

Jak grasz snajperem to nie pchaj się do walki na otwartym dystansie :)

Snajper jest od zdejmowania ludzi z daleka, nie od ''bliskiej'' walki.

Jak napisał Kicak nie należy siedzieć w jednym miejscu np. dźwig w Omanie bo zabijesz kogoś i jest to może snajper to masz przerąbane :D

Opublikowano

Jak grasz snajperem to nie pchaj się do walki na otwartym dystansie :)

Snajper jest od zdejmowania ludzi z daleka, nie od ''bliskiej'' walki.

Jak napisał Kicak nie należy siedzieć w jednym miejscu np. dźwig w Omanie bo zabijesz kogoś i jest to może snajper to masz przerąbane :D

Oczywiście, jeśli jesteś początkującym.

Ja np teraz z 10 rundek z sv98 na hura leciałem i staty tak 20/2 się utrzymywały, więc nie broń, a technika.

Opublikowano

Wiesz, czasem taki snajper oczyści sobie z kilkudziesięciu metrów okolicę nadajnika, a skoro team jest nieogarnięty to po co ma czekać? Ja raz grałem z 12 osobami w teamie i przez całą rundę byłem jedynym uzbrajającym.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Miałem podobną sytuację co Kicak :D

Ja czasami popełniam błędy że nie potrafie wycelować centralnie w Banie, w L9 ten bulletdrop za duży jest ;/

GNLS-Soxic.png

Opublikowano

Ja się ostatnio trochę z Surasmenem pobawiłem i już wiem jakie błędy popełniam i staram się je poprawić :)
Campienie w jednym miejscu, zbyt widoczne miejsca, gdy kula uderzy w korpus anie w głowę a widzę że strzelałem do snajpera to nie zmieniałem pozycji i bum surasmen mnie dedał :D
Mam kilka swoich ulubionych miejsc na Omanie które mam opanowane ale trzeba pozycję zmieniać...
Surasmen na Omanie nie tylko z A do Carriera jest 400m, jest jeszcze jedno miejsce z którego można 4-setki walić :P

Gdy siadasz przed kompem, przy drzwiach do pokoju zastawiasz minę claymore, by nikt ci nie przeszkadzal

37be2935.png

Opublikowano

Z gór przy bazie RU do A a plaży na dźwig, ale to już ciężko.

kolejny błąd snipera to to, że jak myślisz, że cię nie widać, to w cale nie musi tak być.

Starczy 1mm głowy wychylonej.

Opublikowano

Jeszce za pociągiem przy B na tym dużym hangarze z dachu do A jest 400m:)
No właśnie i ten 1mm głowy ty zawsze widzisz :D

Gdy siadasz przed kompem, przy drzwiach do pokoju zastawiasz minę claymore, by nikt ci nie przeszkadzal

37be2935.png

Opublikowano

Nie trzeba nawet tego 1mm widzieć ;) Wystarczy pomarańczowy napis, raz miałem tak na Sharqi, że gościu schowany był za osłoną, ale dobre parę metrów. A że kula opada, to strzeliłem nad osłoną, bullet drop zrobił swoje i leży :D Ale to trzeba już sporego farta mieć.

A największą głupotą jest właśnie stanie w miejscu, jak nie trafiłeś heda to spierdalaj, bo po tobie. Snajper ma tylko 1 strzał.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

czasami mam tak że mi się dupy nie chcę ruszyc z miejsca i sobie tak zdejmuję jednego za drugim bo nie zawsze się znajdzie jakiś ogarnięty snajper który mnie zdejmie...
Ostatnio prze kampiłem cała rundę na hotelu z m95 i l96 w zestawie i staty 23/0...Jakiś polak mnie próbował zdjąc kilka razy ale zawsze padał i mnie pózniej wyzywał :D

37be2935.png

Opublikowano

Albo jak biegnie sobie snajperek jakąś główną ulicą, lub przez jakiś plac przez sam środek i ma snajpę do kampienia i jak tak sobie biegnie jak bezbronny koziołek to jest prawie 100% szansa że ktoś go zdejmie.

Pomogłem? Daj lajka to nic nie kosztuje :rolleyes: .

Opublikowano

próba kampienia ze snajperkami typu svd,l96a1,gol,m24 itp oprócz sks,m95 i m82 z górki do A a ty sie śmiejesz tylko, że kula znika przed tobą.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...