Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadek wydajności po odłączeniu laptopa od ładowarki? To nie problem!

Deroez

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Skoro Ja miałem taki problem to pomyślałem, że ktoś z Was też go ma.Problem polega na tym, że kiedy mamy podłączonego laptopa pod ładowarkę to gry chodzą płynnie, a gdy odłączymy to wtedy jakość się pogarsza.Więc Ja miałem taki problem i go sam rozwiązałem.Dobra to teraz opiszę w punktach jak to zrobić.

Punkt 1: Klikamy w ikonę ładowarki.

1363975934-U392180.png

Punkt 2: Klikamy w więcej opcji zasilania.

1363976160-U392180.png

Punkt 3: Teraz klikamy zmień ustawienia planu obok naszego planu czyli Zrównoważony lub Wysoka Wydajność.

1363976361-U392180.png

Punkt 4: Klikamy zmień zaawansowane ustawienia zasilania.

1363976439-U392180.png

Punkt 5: Zsuwamy pasek na sam dół i szukamy Ustawienia zasilania grafiki TWOJA_NAZWA_KARTY [W moim przypadku to ATI]

1363976603-U392180.png

Klikamy w + a następnie obok Zasilanie bateryjne klikamy i wyświetli nam się ramka wyboru. Wybieramy Maksymalna wydajność.

1363976784-U392180.png

Punkt 5: Klikamy OK

To chyba każdy umie zrobić :)

I teraz po odłączeniu ładowarki gry nie powinny nam się przycinać.

Pomysł oraz wykonanie moje.

KOPIOWANIE NA INNE FORA TYLKO ZA MOJĄ ZGODĄ !

258241432985440392180.png

Opublikowano

nie wiem po co w ogóle piszesz bezsensowny tutorial, każdy laptop sam się przestawia w taki tryb działając na bateriach

prościej kliknąć w baterię i ustawić WYSOKA WYDAJNOŚĆ a nie jakieś ustawienia których nawet nie ma w większości laptopów

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Akurat te ustawienia to są wszędzie, jeśli jest Windows 7 lub 8 zainstalowany :P

Ale lepiej zrobić wysoka wydajność i nie zmieniać nic, bo po co jak i tak będzie szybciej działać.

Opublikowano

No to ciekawe, bo Ja mam Windows 7 i jakoś miałem w tych obydwu planach ustawioną grafikę kiedy jest laptop odłączony od ładowarki na opcję Maksymalna żywotność akumulatora, a nie maksymalna wydajność.

258241432985440392180.png

Opublikowano

bo zainstalowałeś soft PRODUCENTA LAPTOPA i takie ustawienia sa tylko u ciebie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

To chyba każdy umie zrobić :)

Masz rację, każdy to zrobi bez tutoriala. Na coś ten tryb jest.. proste - chcesz grać - podłączaj. Jak chcesz dłużej cisnąć na baterii to oszcz. energie i baterie. Zauważyłem, że osoby piszące tutoriale robią z userów "głombów" bo oczywiście przecież np. w minecraft kliknięcie LPM jest trudne i trzeba napisać tutorial bo ktoś może nie wiedzieć.. Taki idiotyzm mnie wkurwia, a jeszcze jak pisze, że to jest niepotrzebne to oczywiście sypią się jakieś sapy, że jednak jest to potrzebne..

Znasz mnie grałem na serwerach z nickiem lolo121. Jak nie wierzysz, daj serwer premium

48061.gif

• 8 miesięcy temu...
  • 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...