Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Spolszczenie essentials

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem. Grzebie w kodzie i zauwazylem ze mozna latwo to spolszczyc ale mam problem, poniewaz zmieniam na locale: pl (zmazalem #) i kod wyglada nastepujaco (jego czesc):

debug: true / false (probowalem dwie opcje)

# Set the locale for all messages
# If you don't set this, the default locale of the server will be used.
# For example, to set language to English, set locale to en, to use the file "messages_en.properties"
# Don't forget to remove the # in front of the line
# For more information, visit http://wiki.ess3.net/wiki/Locale
 locale: pl

Opublikowano

Z tego co wiem można zmieniać język w configu, ale nie dam sobie głowy urwać :F

W plikach BR3NDa masz Essentialsa po polsku. ;)

5465845486.png

Opublikowano

Otwórz plik essentials.jar programem winrar, skopiuj z niego dwa pliki podejżewam że local_pl i locla_eu

i zamień ich nazwy na odwrót, że local_pl bd miał nazwę local_eu a local_eu bd miał nazwę local_pl

Local_pl--na->Local_eu

Local_eu--na-> Local_pl

A następnie wrzuć je do archiwum, z którego zostały wyjęte, jeżeli będzie pytanie "Plik o tej samej nazwie już istnieje zamienic?" to weź "TAK"

I powinieneś mieć polski język essentials'u

A jak chcesz np przerobić treść bana "Admin ma zawsze racje" to wejdz do Local_pl i znajdz tam 'Admin ma zawsze racje', i przerób to na coś własnego np 'Aby dostac unban'a zgłoś się na forum: www.theminecraft.pl.

//Proszę.

Opublikowano

@up dzieki nie wpadlem na to. A z tymi tekstami to juz sie jakos polapie. Sposobem wezyka jakos dojde jak to zrobic.

@edit zadzialalo ale to i tak nie spolszczylo komend. Czeka mnie troszke pisania i tlumaczenia.

Opublikowano

Komendy spolszczone trzeba samemu dorobić, bo ich nie ma.

| Pijawka I | Pijawka II | Pijawka III | MPC User I | MPC User II | MPC User III | MPC Member | MPC Member II | ProUser | MPC Member III | MPC Team | Postmaker | Postwriter |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...