Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT][Download] Czy można ominąć zmianę nazwy pliku minecraft.jar?

barwnikk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Dzisiaj wam pokażę fajny sposób, jak ominąć to - co w temacie. Zacznę, po co nam to!

Większość nie wie po co, bo uważa, że to nie potrzebne. A co, jak znamy dwa fajne serwery, jeden na 1.5, a drugi na 1.4.7? Albo gdy potrzebujemy coś do łatwego przełączania między paczkami modów (np. TooManyItems i Nodus)? Wtedy przyda wam się mojego autorstwa program - niezwykły launcher Minecraft!

Screeny:

Patrz niżej!

Co robi launcher?
Powoduje, że możemy łatwo zmieniać wersje minecrafta - domyślnie mamy 4 wersje z nodusem (można wybrać, zaznaczając odpowiednie pola przy instalacji programu). Instalacja all nie powoduje usunięcie naszego starego minecrafta (%appdata%\.minecraft\bin). Dlatego nie ma co się martwić!

Czy launcher wymaga dodatkowego opragromowania?
Z wyjątkiem javy, to nie. Javę, to chyba każdy ma - a w szczególności do minecrafta. Minecraft sam wymaga javy. Dlatego gdy minecraft działa, launcher napewno też!

Z jakimi stronami łączy się launcher?
Co do internetu - nie jest wymagany. Jednak łączy on się ze stroną

https//login.minecraft.net/

, po to, aby grać na serwerach premium.

Jak pobrać, instalować, uruchomić launcher?
Pobieranie i instalacja jest bardzo łatwa. Opiszę to, krok po kroku.
1. Pobieramy plik

https://dl.dropbox.com/u/1987930/minecraft_setup.exe

2. Uruchamiamy go
3. Klikamy na przycisk "Dalej >"
4. Wybieramy, jakie chcemy wersje.
5. Klikamy na przycisk "Dalej >" dwa razy
6. Po zakończeniu instalacji klikamy na przycisk "Zakończ"
7. Klikamy na ikonkę na pulpicie o nazwie Minecraft (ikona wyglądu to blok grass)
8. Wpisujemy login, hasło i dodatkowe parametry (dodatkowe - nieobowiązkowe i niezalecane, przydzielenie zbyt dużej ilości pamięci spowoduje, że nie uruchomi się minecraft, dlatego lepiej zostawmy to pole wolne).
9. Wybieramy, z której wersji chcemy grać

UWAGA! Musisz być upewniony, że pliki z rozszerzeniem .jar są uruchamiane za pomocą java.exe (najczęściej poznamy, że ikonką plików .jar jest taka ikona kawy)! Inaczej launcher nie zadziała!
Launcher działa nam również jako nopremium - z resztą, launcher od mojanga też działa - wystarczy wpisać login, byle jakie hasło i kliknąć na Play Offline

Jak dodać własną wersję (np. Beta 1.8.1, o ile znajdziemy)?
1. Zmieniamy nazwę pliku na 1.8.1.jar
2. Przenosimy do folderu %appdata%\.minecraft\bin
3. Uruchamiamy launchera (od tej pory powinien pojawić się dodatkowy przycisk "Minecraft 1.8.1 - 1.8.1.jar")
Jak widzimy, launcher sam wykryje pliki .jar z minecraftem!

Co daje nam konsola?
Konsola bardziej przyda się, gdy piszemy własne mody. Za pomocą konsoli widzimy logi minecrafta (do konsoli nic nie można wpisywać, w zasadzie jest to niemożliwe!).

Co można spodziewać się w kolejnej wersji?
- opcja Zapisz (login, hasło, parametry)
- opcja Force Update (wiem, że to bardzo potrzebne, ale obecnie tego nie ma!)

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/url/c26912b029bc82ece5401364a45ac2773244d700ecb91b5331d5b0415d65a7d7/analysis/1363973038/

Ogółem to wszystko! Komentujcie, plusujcie, pobierajcie, używajcie i cieszcie się, jak to ominąć!

Opublikowano

Screeny:

Screen podczas instalacji - wybrałem tylko wersje: 1.4.5, 1.4.6, 1.5
ss1.png
Screen głównego menu launchera:
ss2.png
Błąd, że nie jestem premium - ale można kliknąć na Yes (tak), co spowoduje, że gramy na nopremium
ss3.png

Mogę
dodać "przycisk", spowoduje to, iż mogę stworzyć kolejną paczkę
minecraft'a. Wpisanie istniejącej nazwy przycisku spowoduje jego
podmianę:

ss5.png

@up

dzięki!

a source chcesz? i sie okaze, czy to wirus... Piszesz, ze to wirus, a zaloze sie, ze nie pobrales tego...

wirus...

Edit: zara, zara: dalem skan? i jaki wynik?

Opublikowano

W następnej wersji dodam downloader. Wybieramy, jakie wersje chcemy pobrać i już mamy Przy okazji dodam ikonkę dirta, a w konsoli obciążenie PC, craft i wiele wiecej.

P.S. Z prawej strony jest przycisk "Lubię to"! Klikajcie, to będzie Update :)

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...