Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Modyfikacja plików

LanPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć ;)
Mam styczność z bardzo fajnymi pliczkami z silnikiem :)

Mam następujące problemy:

1. Czy ma ktoś gotowca lub tut jak zrobić minimapkę przesuwaną myszką na zasadzie drag and move (tak jak na plemiona.pl)?

2. Gdzie ustawić parametry wioski, jaka generuje się graczowi przy starcie ( poziomy rozbudowania budynków) oraz rozwój barbarzyńskich?

Pozdrawiam ;)

Grafika Wektorowa / Modelowanie / Renderowanie / Wysokopoziomowe języki B) (Python, Prolog, Haskell).

Najbardziej nienawidzę tego asemblera.. jak mu tam? C++ :(( 

Opublikowano

1. Chyba na razie tego nie ma takiego tutka.

2. W panelu admina, wpisz po adresie gry /admin/ albo admin.php

Opublikowano

Śmigam na najnowszych od Bartekst222. Zrodziło się kolejne pytanie w miarę modyfikowania plików. Nie mogę znaleźć pliku, który odpowiada za pasek nawigacyjny na górze w indexie, gdzie jest Zasady statystyki, team, support. W którym pliku to mogę edytować?

PS. Bartest222, jeżeli używasz firefoxa to tego nie widzisz, ale na maxthonie jak ta lala widać, że w Twoich plikach brakuje obrazków z folderu big_buildings

htdocs>pl1>graphic>big_buildings, ja sobie te pliczki pobrałem z plemiona.pl bo nigdzie w Twoich też ich nie znalazłem. Nazwy brakujących plików to: eisen.png lehm.png holz.png farm1.png farm2.png farm3.png iron1.png iron2.png iron3.png stone1.png stone2.png stone3.png storage1.png storage2.png storage3.png wall1.png wall2.png wall3.png wood1.png wood2.png wood3.png hide1.png , mam problem ze znalezieniem hide2.png i hide3.png (schowek). Te grafiki odpowiadają za to, że jak wejdziesz do budynku to obok nazwy budynku przedstawia się jego miniaturka (np w ratuszu to działa, w murku już nie). Popraw to, a jeżeli działa to wskaż gdzie sam zrobiłem błąd :)

Grafika Wektorowa / Modelowanie / Renderowanie / Wysokopoziomowe języki B) (Python, Prolog, Haskell).

Opublikowano

Jak spojrzałem w kod, po prostu strona próbuje znaleźć te pliki w tej lokalizacji co podałem, a nie w tej którą Ty masz :) Dzięki wielkie za odp.

Opublikowano

Sporo mi schodzi na modyfikacji plików od Barteksta (głównie graficznie i treściowo). Czy jest ktoś kto wie (ew. udostępni mi poprawione pliki) gdzie szukać poprawek następujących bugów:

1. W profilach graczy występuje dziwny błąd prawdopodobnie js
  2. Plik dzięki któemu zniknie brzydki napis "włącz/wyłącz animacje", przy czym wszystkie będą wyświetlać się poprawnie i nie będą wpływać na widoczność budynków.
  3. Zwiększone pole do kliknięcia na ratusz/koszary (bardzo ciężko w nie wejść w trybie graficznym, w koszary trzeba kliknąć praktcznie w stopień rozbudowania)
  4. Dobrze zrobiona, działająca komnata chwały

Jeżeli ktoś zna odpowiedź na jakikolwiek punkt, niech pisze coś pomocnego, wkleja kawałek kodu, ew. udostępni plik :) Ja jednak liczę na kod do podmienienia, ew. info gdzie tego kodu szukać, ponieważ wiele z plików od Barteksta mam modyfikowanych.

Pozdrawiam i z góry dziękuję :)

Opublikowano

1. W profilach graczy występuje dziwny błąd prawdopodobnie js - BŁĄD NAPRAWIĘ W WERSJI 7.3!
  2. Plik dzięki któemu zniknie brzydki napis "włącz/wyłącz animacje",

przy czym wszystkie będą wyświetlać się poprawnie i nie będą wpływać na

widoczność budynków. - wejdź w folder pl1/templates/game.tpl i nadpisz plik,oraz otwórz plik game_overview.tpl

3. Zwiększone pole do kliknięcia na ratusz/koszary (bardzo ciężko w

nie wejść w trybie graficznym, w koszary trzeba kliknąć praktcznie w

stopień rozbudowania) - po wykonaniu powyższej akcji to też się naprawi

4. Dobrze zrobiona, działająca komnata chwały - Będzie dostępna w wersji 7.3, czyli jutro.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...