Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Jaki czołg za 2200 golda

Maciek602

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak chodzi ci o radość z gry to polecam sobie kupić konto premium ;) Ale jak chcesz mieć premium tanka, to w granicach 2200 proponuje:

- ZSSR Matilda IV (jak lubisz wolne, ale pancerne z dobrym działem, jak jesteś na topce, to może ci się spodobać),

- Niemcy T-25 (bardzo fajny med, który na swoich tierach może sporo zdziałać),

- USA M22 Locoust (szybki czołg lekki, dobry scout i znakomity czołg do zabawy) oraz Ram II (bardzo zbliżony do czołgu M7, szybki, mobilny, dosyć dobre działo)

- Francja 105IeFH18B2 (artyleria IV tieru, szybkostrzelna i bardzo pancerna, także piździki mniejszego tieru mogą nawet jej czasem nie przebić),

- Brytania Matilda Black Prince (podobny do Matildy IV)

Ogólnie jest jeszcze pare fajnych, ale są dostępne tylko w określonym czasie i promocjach, eventach. Wszystko zależy też od twojego trybu gry i zachcianek. Pamiętaj, każdy czołg jest dobry, trzeba go tylko dobrze poznać i wykorzystać na polu bitwy ! Twój gold = twój wybór ;)

Opublikowano

Najlepszym wyborem jest chyba Churchill III. Dobry pancerz, dobre działo, trochę powolny, ale jest ogólnie genialny. Locusta polecam, bardzo fajny czołg do zabawy, jednak dość mało zwrotny- czeba hamowanie sprzęgłem, jazdę terenową, BiA oraz wentylację i wtedy ten czołg to super zabawa. Ram II- odradzam To samo działo co Churchill III, tylko nie ma pancerza, a mobilność znikoma. Do tego gorszy MM. Fajny jest jeszcze T14- genialny pancerz, nawet żwawy, tylko słaba penetracja, ale jeżeli wiesz gdzue strzelać to przebijesz.

Opublikowano

Najlepszym wyborem jest chyba Churchill III. Dobry pancerz, dobre działo, trochę powolny, ale jest ogólnie genialny. Locusta polecam, bardzo fajny czołg do zabawy, jednak dość mało zwrotny- czeba hamowanie sprzęgłem, jazdę terenową, BiA oraz wentylację i wtedy ten czołg to super zabawa. Ram II- odradzam To samo działo co Churchill III, tylko nie ma pancerza, a mobilność znikoma. Do tego gorszy MM. Fajny jest jeszcze T14- genialny pancerz, nawet żwawy, tylko słaba penetracja, ale jeżeli wiesz gdzue strzelać to przebijesz.

Dobry pancerz - wieżę przebije nawet IV tier.

Działo szybko przeładowuje, ale co z tego jak celuje 2s dłużej.

Mobilność do dupy.

Zero przyjemności z czolgu.

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

HAHHAAHA BEKA Z CIEBIE TYPIE

MASZ TY W OGOLE TEN CZOLG? czesto staje sobie kontra 5-6 tierom i ani w wieze ani w kadlub mnie nie przebijaja

dzialo musi miec system naprowadzania, ale tym dzialem sie spamuje nie celuje :)

a czolg w grze strasznie przyjemny, tylko strasznie podatny na arty :c

shoob.png

Opublikowano

Ja odradzam Churchilla III. Mam go i czasem żałuję wyboru. Dobry jest tylko w tedy, jak rzuci cię w V tiery. Na VI to już nic nie zrobisz, chyba, że strzelisz do LT, lub meda od boku/tyłu. Jak masz farta to możesz się pokusić by strzelić w przód KW-1s, bo ma mniejszy pancerz.

Działo ma reload 2 sec co nadrabia niski dmg, ale penetracja to tragedia.

Opublikowano

Penetracja tragedia? Polecacie Matilde IV o penetracji 25 mniejszej, gorszym pancerzu i mobilności, ale Churchilla odradzacie??? Pomyślcie zanim coś powiecie. PS: czołgi premium mają stały bonus do szybkości celowania... -,- Churchill III spamuje jak powalony, wszystko przebija, a na dodatek bardzo szybko celuje...

Opublikowano

Ja odradzam Churchilla III. Mam go i czasem żałuję wyboru. Dobry jest tylko w tedy, jak rzuci cię w V tiery. Na VI to już nic nie zrobisz, chyba, że strzelisz do LT, lub meda od boku/tyłu. Jak masz farta to możesz się pokusić by strzelić w przód KW-1s, bo ma mniejszy pancerz.

Działo ma reload 2 sec co nadrabia niski dmg, ale penetracja to tragedia.

szczegolnie ze na VI rzuca cie raz/piec bitew

dmg nie jest zly, 90 dmg co 2 sek. jest spoko

co do penetracjii, co wy pierdolicie, jest znosna, kv-1 "op koks [sarkazm]" ma na 85mm 120 mm penetracji

ogarniety gracz rozwala wszystko prawie na VI

shoob.png

Opublikowano

Macieju

Zdecyduj się co ty kurwa piszesz. Skoro z cda masz 2,2k golda to znaczy że jesteś nowym graczem. Pisales też, że nie kupiłeś więcej złota to skąd ty możesz miec t14. Naucz się kłamać a potem kłam bo tylko pośmiewisko z siebie robisz.

Co do tematu to churchill lll wcale tak dobrze nie zarabia.

Opublikowano

A ty też się do kurwy nędzy naucz czytać. Kupuje go do zabawy a nie zarobków... Czekaj na miejsca za pół ceny i camo.

Nie pyskuj piesku. Jedno jego zdanie jest sprzeczne z drugim.. pisze, że nie kupuje więcej złota, niż tyle co było w tej gazecie, ma z niej 2,2k wiec wykorzystal oba kody wiec konto jest nowe, potem napisal ze ma juz t14 wiec jak sie z kłamcami nie kłócić?! skoro ma juz t14 to do cholery musial wydac na zloto wiecej matko.. a co do ciebie szmatko, to do zabawy lepszy jest locust od churchilla.. chyba, że wg. ciebie dobrą zabawą jest jechanie 20km/h a pod górkę 10?

Opublikowano

Panowie spokojnie -.-

Autor tematu może po prostu założył sobie nowe konto i T14 może mieć na starym koncie, tym co ma w sygnaturce.

76561198001815076.png
Opublikowano

Jedno jego zdanie jest sprzeczne z drugim.. pisze, że nie kupuje więcej

złota, niż tyle co było w tej gazecie, ma z niej 2,2k wiec wykorzystal

oba kody wiec konto jest nowe, potem napisal ze ma juz t14 wiec jak sie z

kłamcami nie kłócić?!

właśnie. Też zamierzam zrobić multi konto, a z racji tego, że mam kod zaproszeniowy, to go wykorzystam. Zamiast zachowywać się jak dziecko specjalnej troski, to byś włączył myślenie.

Polecacie Matilde IV o penetracji 25 mniejszej, gorszym pancerzu i mobilności, ale Churchilla odradzacie???

Nie myl mnie z masami ludzkimi -_-

90 dmg co 2 sek. jest spoko

Napisałem, że reload rekompensuje małe DMG. Nie mniej jednak wolę raz a doprze przypierdolić. Czasem wróg od razu się chowa po otrzymaniu DMG, więc w takim wypadku KW-1 lepiej wypadnie, prawda? Churchill jest dobry do osłony lub ostrzeliwania wroga. Przeważnie po otrzymaniu gradu pocisków (nawet rykoszetów) ciężko się skupić na grze.

co do penetracjii, co wy pierdolicie, jest znosna, kv-1 "op koks [sarkazm]" ma na 85mm 120 mm penetracji

ogarniety gracz rozwala wszystko prawie na VI

KW-1 85mm ma 120/161/43, a Churchill ma 110/180mm. Może faktycznie dramatyzuję, dawno nie grałem KW-1, a na nim nie miałem problemu z VI tierami w przeciwieństwie do Churchill który na tych tierach jak dla mnie jest żałosny.

Opublikowano

@3x Od szmat to możesz matkę wyzywać, a od psów ojca. Co ma kurwa prędkość do zabawy? Jak chcesz się pobawić to sobie T71 kup, albo VK. Proszę. Ale Churchill daje bardzo dużo frajdy i ma bardzo fajne zarobki. Ale ty kurwa głupi jesteś. Ile ty masz bitew że tak szpanujesz? Ze 2k? Może 3k. Proszę, powiedz czy wogl masz Locusta lub Chruchilla i ile masz ogólnie bitew nabitych...

Opublikowano

tylko ze chll rzuca rzadko do VI a KW prawie ciagle gralem na VII

churchill to jeden z niewielu czolgow w ktorych wole szybkostrzelnosc (122 mm w kw-1 na przyklad xD )

niech sobie konto robi jak chce. chuj wam do tego...

churchillem cisne prawie wszystko na VI.... wystarczy wiedziec gdzie strzelac ;)

Gejj kurwa, kto tu jest psem?

shoob.png

Opublikowano

Mam dwa konta. Jedno na serwerze USA z IX tierami. Niestety kody z CDA nie działają na serwerze USA, więc założyłem nowe konto, aby je wykorzystać.

Gejju, naucz się ochrzaniać ludzi.

Opublikowano

tylko ze chll rzuca rzadko do VI a KW prawie ciagle gralem na VII
churchill to jeden z niewielu czolgow w ktorych wole szybkostrzelnosc (122 mm w kw-1 na przyklad xD )

niech sobie konto robi jak chce. chuj wam do tego...
churchillem cisne prawie wszystko na VI.... wystarczy wiedziec gdzie strzelac ;)

Mnie KW-1 wrzucało ciągle na V tiery, ale to bardziej zależy od farta. Tak samo KW-1s i KW-2 nimi też jestem często na topie. KW-3 jestem mniej więcej tyle samo na topie co w Churchillu, a w KW-4 gram często z IX tierami. Rzadko kiedy gram z VIII lub X tiermi jak gram KW-4. Podobna sytuacja jak gram IS'em - 3, ale mi to nie przeszkadza.
Czasem w Churchillu denerwuje mnie te 27 km/h, ale to nic, jak jest się na V tierach to czołg genialny, tylko HT lub arta ma jakieś szanse z tym czołgiem. LT i MT nie mają szans, bo wieża za szybko się obraca. Tylko boli jak wrzuca w VI, może dlatego, bo wróg często skątowany do mnie. A taka VK3601(H) co ma 100mm z przodu to ciężko trochę po skątowaniu ;)

@Gejj

Japa grzdylu. Gimbaza i ryby głosu nie mają...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...