Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

KV-1 pytanko

Selinka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka.

czy jak kupie do kv1 działo 85mm to odczuje różnice w zadawanym dmg?

narazie mam stockowe...

poki co tylko sie wkurwiam na ten czolg ...

deaxy_syg01.png

Dałbym jeszcze UserBara ale max 1 obrazek :x

Opublikowano

tak, 85 to bardzo fajne dzialo . ogólnie gdy wymaxujesz czołg będziesz mial sam fun z gry. stalowa sciana na tym czolgu to nic trudnego , swietny pancerz duzo odbija, 85mm lufa tez potrafi mocno przebic :)

VeyPl.png

Jeśli pomogłem, daj tego like

Opublikowano

Ok dzięki.

a teraz jakie działo brać?

85mm czy 122mm ?

deaxy_syg01.png

Dałbym jeszcze UserBara ale max 1 obrazek :x

Opublikowano

85mm ma lepszą penetracje i szybciej ładuje, zaś 122mm wolniej ładuje ale większy dmg więc jak trafisz na IV tiery masz je na hita.

Brałbym 85mm.

Opublikowano

122 jest mniej celne na papierze (w rzeczywistości trafia nawet z 500m czasami), ale zawsze zadaje obrażenia i ma zdecydowanie większe obrażenia. Medy T5 bierzesz od boku na strzała. ;)

Opublikowano

122mm jest działem haubicowym, co to znaczy?

Zawsze przebija pancerz ale ilość zadanego DMG zależy od punktu trafienia.

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

bierz 122 mm

szansa na rykoszet znikoma, bo haubica, zawsze zadajesz dmg, przyzwyczajasz sie do wolnych dzial, nie stresujesz sie czy przebijesz czy nie ;)

shoob.png

Opublikowano

Potem polecam iść w KV-1S na początku straszna mordenga tym czołgiem, ale potem jak dopadniesz działo 122 mm to morderca, tylko strasznie wolno ładuje, ale jest super:) i zanim na działo uzbierasz to jeszcze gąski trzeba zmienić wcześniej.

Opublikowano

122 mm to jedyne dobre dzialo... zawsze zadaje dmg, tylko troche wolny D:

Ja jak grałem vs drugiemu kv-1 to on miał 122mm a ja 85mm i zadał mi hitem może 150dmg i nawet nie zdążył przeladowac bo już leżał ode mnie. Walnolem go chyba z 3 razy

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Ja uważam sie za specjaliste od tego czołgu 1000 bitew + z czego 54% win ratio grałem zawsze na 85mm 122 to wielkie gówno co z tego że wali po 400 wczoraj walczyłem z 2 kw1 z plutonu z 122mm to rozwaliłem 2 tracąc 200 hp zabierali mi po 50 wiec uważem że kw1 ma tylko jedno działo 85mm

SigUserBG.png

Opublikowano

Wy się kurwa wszyscy znacie, co?
122 mm trzeba UMIEĆ grać, haubice nie są łatwe do ogarniania
Mam na tym mało bitew, dobra
Ok, może i 85 mm strzela szybciej, no ale...
1. Szansa że ktoś odbije
2. Szansa, że nie przebijesz
3. Nie przebijasz wyższych tierów (nie koniecznie przebijesz)

122 mm - strzela wolno, dobra, da się przeżyć, ale zawsze jakoś przyzwyczaja do wolnego strzelania w wyższych tierach...
1. Nie ma szansy na rykoszet (prawie, nie wiem nawet jak odbić pociski z haubicy, ale spoko xD)
2. Zawsze zadajesz dmg
3. Gwałcenie małych hellcatów
4. Zajedziesz kogoś od tyłu... HMMMM <3
5. Możesz walczyć z wyższymi tierami :3 (pół bitwy IS musiał się ze mną męczyć <3 )
6. Czołgi brytyjskie od góry <3
7. Niższe tiery
8. Czołgi lekkie

shoob.png

Opublikowano

Wy się kurwa wszyscy znacie, co?

122 mm trzeba UMIEĆ grać, haubice nie są łatwe do ogarniania

Mam na tym mało bitew, dobra

Ok, może i 85 mm strzela szybciej, no ale...

1. Szansa że ktoś odbije

2. Szansa, że nie przebijesz

3. Nie przebijasz wyższych tierów (nie koniecznie przebijesz)

122 mm - strzela wolno, dobra, da się przeżyć, ale zawsze jakoś przyzwyczaja do wolnego strzelania w wyższych tierach...

1. Nie ma szansy na rykoszet (prawie, nie wiem nawet jak odbić pociski z haubicy, ale spoko xD)

2. Zawsze zadajesz dmg

3. Gwałcenie małych hellcatów

4. Zajedziesz kogoś od tyłu... HMMMM <3

5. Możesz walczyć z wyższymi tierami :3 (pół bitwy IS musiał się ze mną męczyć <3 )

6. Czołgi brytyjskie od góry <3

7. Niższe tiery

8. Czołgi lekkie

Dokładnie, widziałem dzisiaj w bitwie jak się męczył kv-1s i rosyjski med VII tieru z KV z haubicą. W meda walił w bok po 250, a takim 85 to wątpię żeby coś zrobił

Opublikowano

Troszkę dziwna wasza dyskusja jest...

1. po pierwsze - najpierw jest KV-1 typu "stock" - więc wszystko jest do bani i trzeba dorobić jakieś działko

2. potem decyzja - do czego chce się na tym czołgu dojść (czyli jaki czołg wyexpić)

a - przejść jak najszybciej, czy

b - zrobić wszystkie 3 wychodzące z niego gałęzie czołgów

Niezależnie od wariantu i tak

3. najszybciej jak się da robimy 122 (bo tylko 3750 expa - najwyżej 10-12 bitew) a po drugie droga do KV-2 przez nie prowadzi więc i tak je trzeba zrobić

4. i tą 122 robimy co trzeba:

(...wpisać co kto wybrał...)

A W CZASIE tego wstępnego expienia (dochodzą jeszcze gąski) każdy sam stwierdzi, jak mu sie gra 122 i czy warto na 85 przejść na stałe i czy lać wrogów 122. I tyle. Kwestia gustu. I stylu gry.

W przeważającej większości zachodzi wariant 'b' - zatem najlepiej zrobić wierzę i działo 85 - bo się nim efektywniej expi na dłuższą metę - ale to już indywidualna opinia.

Opublikowano

siemka.

czy jak kupie do kv1 działo 85mm to odczuje różnice w zadawanym dmg?

narazie mam stockowe...

poki co tylko sie wkurwiam na ten czolg ...

Masz jeszcze IV tier ? Jak tak to tam badaj tą lufkę a potem od razu montuj do kv-1 wtedy przyjemniej się gra kv bynajmniej dla mnie była to różnica.

• 5 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...