Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[POMOC]Tech czy Lo Mechatronika/Automatyka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , kończę w tym roku gimnazjum i mam do wyboru dwie szkoły o bardzo wysokim poziomie . Bardzo chcę iść na mechatronike na Politechnikę Rzeszowską .

Lo

Przygotowuję na politechnike , częste wyjazdy , za darmo lekcję z angielskiego po których potrafi się angielski na perfect (Jest to dla chętnych ) i wiele innych

Podam strone , na niej jest więcej informacji

http://www.lo.kopernik.jaroslaw.pl/?page_id=3019

Tech

http://www.zslit.pl/index.php/2012-03-06-08-50-30/technik-informatyk

Dostaje się po zdaniu 4 certyfikaty , praktyki w firmie SATEL (firma Europejska ) 8 miejsce w ogólno polskim rankingu . Darmowe WSZYSTKIE programy z logiem Microsoftu za darmo , legalnie do pobrania .

Jedna osoba na targach szkół mówiła że z 100 osób zdaje studia tylko 5 , czy to prawda ? czy aż tak ciężko jest ?

Dodam że z przedmiotów ścisłych jestem dobry .

PROSZĘ o pomoc już sam nie wiem jaka szkoła mnie lepiej przygotuje na studia mechatroniczne .

Opublikowano

technikum duzo wiedzy =latwiej na studiach, jaki jest ranking tej szkoly w ogolnopolskim rankingu szkol

F29B5E4557F6319C29664E96FDCDD496.png

Opublikowano

ja sie wybieram co jest na 4 miejjscu a byla na drugim, mam nadzieje ze sie dostane. lepsze jest technikum, poczytaj moj temat

F29B5E4557F6319C29664E96FDCDD496.png

Opublikowano

LO

Technikum to pójście na łatwiznę , ale to jest tylko na krótką metę. ;) .
Potem jak będziesz chciał się dostać do lepszej pracy, to powiedzą, że masz sprzątać kible. Pójdź na studia potem i wgl. jeżeli chcesz być kimś, a nie np. pracować w biedronce (nie obrażając, osób które tam pracują) .

6d17e244dec956b0d1c3e86.jpg
bylem biznesmenem, teraz jestem większym. habemus papam.

Opublikowano

technikum duzo wiedzy =latwiej na studiach, jaki jest ranking tej szkoly w ogolnopolskim rankingu szkol

Dobra ale Technikum nie przygotuje mnie na studia mechatroniczne a liceum z tym profilem przygotowuje .

Jakk chcę iść na politechnike to lepszym wyborem bedzie LO ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...